Széchenyi Terv Plusz

Bősze Imre és Laki László nyerte az idei tisztségviselői horgászversenyt

2018.09.03. Megosztom

Elmúlt vasárnap a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége szervezésében harmadik alkalommal került megtartásra a Szövetségi tisztségviselők és munkatársak részére szervezett barátságos horgászverseny. A rendezvény helyszíne a Csesztregi Horgász Egyesület kezelésben lévő horgásztó volt. A Szövetséghez két éve több horgászegyesület mellett csatlakozott a Csesztregi HE. is.

A Szövetség vezetői ígéretet tettek az egyesületi belépések után arra, hogy az új tagszerveztek „horgászbázisait” különböző programok keretében fel fogják közösen keresni a következő években. A rendezvény kiemelt célja volt: az új tagszervezet és az általa működtetett horgász tavi „jó gyakorlatok megismerése”, valamint egy barátságos horgászverseny általi közösségépítés, ismerkedés. A reggel 7 órakor kezdődő horgásztalálkozóra 25 horgászvezető regisztrált. A borongós időjárás is már előre jelezte, hogy szinte a tavalyi versennyel azonos időjárási körülményekre számíthatnak a horgászegyesületi vezetők az idei megmérettetésen is. Puskás Norbert ügyvezető elnök köszöntötte a megjelenteket, majd rövid technikai tájékoztató után felkérte Csondor Gyulát  a Csesztregi HE. elnökét a helyi tó és az egyesület bemutatására. A megnyitót követően kisorsolásra kerültek a horgászhelyek, ahol a párosok négy órán keresztül faggathatták a horgásztavat.

A horgászverseny dudaszóval kilenc órakor vette kezdetét, melyre a halakon kívül még az eső és az is kapott meghívást a versenyzők nagy bánatára. Lényegében a horgászat során kisebb megszakításokkal szakadt az eső, de a pecások kitartóan, nagyon jó hangulatban próbálták megfejteni a tó titkát.

A verseny első felében már látszott, hogy Laki László és a Bősze Imre párosa Vasvárról viheti el az idén a győztes címet. A Vasvári HE elnökének és titkárának  több pontyot is sikerült szákba terelni, melyből a legnagyobb az 5 kg-ot is meghaladta a mérlegeléskor. A nyerő páros összesen 11.830 gramm fogott a négy óra alatt.

Porteleki Gábornak nemcsak pontyot sikerült fogni, hanem egy komplett horgászfelszelést is hallal együtt, ami a barátságos versenynek ismét egy emlékezetes üde színfoltja marad. Porteleki Gábornak és Gerencsér Imrének sikerült a tavalyi ezüstérmes helyüket megtartaniuk 4080 grammal.

A dobogó harmadik helyén Kovács Ákos és Kajtár László végzett 2620 gramm fogással, akiknek az apró halas taktika hozta meg a bronzérmet. A megmérettetéssel párhuzamosan a Csesztregi Horgász Egyesület önkéntesei egy kiváló pincepörköltet készítettek ebédre.

A verseny eredményhirdetésén Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető megköszönte a házigazda Csesztregi HE vezetésének és segítőinek a rendezvény sikeres megszervezését, majd a Szövetség elnöke Seregi Miklós kupákat adott át a versenyen sikeresen szereplő párosoknak.

Győztes páros
Győztes páros:  Bősze Imre-Laki László

 A jó hangulatú verseny jövőre is megszervezésre kerül, melyre a szervezők ismét várják a tagszervezetek vezetőit.

Ezüstérmes csapat: Gerencsér Imre-Porteleki Gábor

 

 

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.78°  Páratartalom: 83%