Széchenyi Terv Plusz

Bemutató horgászatok Vas megyében gyermekek számára

2019.05.27. Megosztom

Az idei évben hatályba lépett Halgazdálkodási Törvény és annak végrehajtási rendelete alapján a Horgász Szövetségek és egyesületeik előzetes bejelentés alapján bemutatási célú horgászatot szervezhetnek - akár állami horgászengedéllyel nem rendelkező - gyermekek részére. Az említett program legfőbb célja, hogy minél több gyermekkel sikerüljön megismertetni, megszerettetni a horgászatot, különböző adminisztrációs terhek nélkül. A bemutató célú horgászat mindig a hal elvitele nélkül és állandó felügyelet mellett valósul meg.

Bemutató horgászatok Vas megyében gyermekek számára

Megyénkben május hónaptól kezdődően több alkalommal is lesznek - főként egyesületi szervezésben - a horgászatot gyermekek körében népszerűsítő programok. Első alkalommal Vaskeresztesen a Szövetségi Központban és a mellette elhelyezkedő Alpesi horgásztavon került sor bemutató pecára, ahol a Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi  Általános Iskola tanulói töltöttek el egy délutánt.

A Rábasömjéni tavon került megrendezésre a Rábapatyi HE. szervezésében egy gyermeknapi horgászversennyel egybekötött bemutató horgászat, ahol a környékbeli fiatalok próbálhatták ki magukat. A kétfordulós, elméleti tesztsort  is tartalmazó versenyen 21 gyermek vett részt.

A Répcelaki-tavon szintén gyermeknapon tartottak bemutató horgászatot. A gyerekek rendkívül kellemes időben, jó hangulatban, lelkesen érkeztek meg a tópartra. A rövid eligazítás után közös etetőanyag keverés következett, majd bevetésre kerültek a MOHOSZ által e célra felajánlott spiccbotok is, melyekkel ügyesen fogták a gyerekek a szebbnél szebb halakat. Sok dévér, kárász és még több ponty akadt horogra.

A már említett programokon felül június hónapban több alkalommal érkeznek majd gyerekcsoportok Vaskeresztesre. Lesznek osztálykirándulós csapataink, de jönnek  csak egy-egy délutánra is a horgászattal megismerkedni szándékozó kis pecások.

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.92°  Páratartalom: 75%