Széchenyi Terv Plusz

Amurok domináltak az idei Szecsődi Kupán

2023.06.20. Megosztom

A magyarszecsődi kavicsbánya tavon vasárnap került megrendezésre a Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza versenysorozat utolsó állomása a hobbi horgászok számára, a Vasi Vizeken-Garbolino-Tacklebait Magyarszecsődi-tó Kupa. A 33 felnőtt nevezőből visszamondások okán 28-an, míg az ifik között 6-an voltak jelen a verseny reggelén.

Amurok domináltak az idei Szecsődi Kupán

A megnyitót Puskás Norbert ügyvezető elnök tartotta meg, majd Seregi Benjámin hivatásos halőr a kijelölt versenyfelelős vette át a szót és néhány mondatban ismertette a legfontosabb szabályokat. Ezután következett a helyek kisorsolása. 

Reggel 9:20-kor kezdődhetett meg az etetés. De előtte megtörtént a csali és etetőanyag ellenőrzése, amin a versenybírók mindent rendben találtak. 9:30-kor dudaszóra indult a verseny. Nem is kellett sokat várni az első kapásokra, ami közül több amur is volt.

Többfajta horgászmódszerrel találkozhattak a versenybizottság tagjai, a népszerű feeder és finomszerelékes horgászat is jelen volt. Voltak, akik kimondottan kis halakra horgásztak, ebből próbáltak aztán minél többet fogni.

A verseny elején sikerült akasztani egy kb. 7 kg-os amurt is a Pajtli Tibornak (Spartacus), ami értékes fogás volt a nyárias melegben. Várható volt a nagy kánikulában, hogy az amur fog enni a legjobban, akik célzottan ráálltak eme hal horgászatára, azoknak végül meg is hozta a várt eredményt.

A verseny vége 13:30-kor volt, amit szintén kürtszó jelzett. A mérlegelés az ifjúsági kategóriában kezdődött, majd a hobbi kategóriával folytatódott. Ahogy haladt előre a mérlegelő csapat egyre világosabbá kezdett válni a végső sorrend.

Hobbi kategóriában dobogóra állhatott 3. helyezettként: Szabó Gábor (Spartacus HE.) 1960 grammal, 2. helyezettként: Töreki Zoltán (Répcelak Városi Bányász HE.) 6360 grammal, a verseny győztese pedig Pajtli Tibor (Spartacus HE.)  lett 13 020 grammal, aki egyébként tavaly is megnyerte a szecsődi versenyt.

Pajtli Tibor a verseny után elárulta, hogy a tavaly gyűjtött tapasztalatok alapján, idén már kifejezetten amurra horgászott, ami be is vált neki, hisz többet is sikerült fognia. Elmondása alapján még így is sok hal elment neki, néhány zsinórszakadás kíséretében. Csaliban tigrismogyorót és kukoricás etető anyagot használt.

Hobbi ifjúsági kategóriában az alábbiak szerint alakultak a dobogós helyezések:

1. helyezés: Bálint Zsolt - 1460 gr. - Körmendi Munkás HE.

2.helyezés: Bálint Dávid - 1020 gr. - Körmendi Munkás HE.

3.helyezés: Hajós Áron - 720 gr. - Körmendi Munkás HE.

A kupákat, okleveleket valamint a Garbolino-Tacklebait ajándékutalványokat Puskás Norbert és Seregi Benjámin adta át és megköszönték a sportszerű versenyzést a horgászoknak valamint további eredményes horgászatot kívántak.

Részletes felnőtt végeredmények megtekinthetőek ide kattintva.
Részletes ifi végeredmények megtekinthetőek ide kattintva.

A 2023. évi versenysorozat hobbi felnőtt és ifjúsági horgászok számára ezennel véget ért, a versenyző kategóriában indulók szeptemberben a GARBOLINO-TACKLEBAIT - VAS MEGYEI EGYÉNI ÉS CSAPATBAJNOKSÁG két fordulójában még gyűjtögethetik egyéni versenyponjaikat.

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.88°  Páratartalom: 90%