Széchenyi Terv Plusz

Átadták a Csepregi Téglagyári-tó fejlesztéseit

2018.04.04. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán közel 110 millió Forint támogatást nyert el a „Horgászturisztikai fejlesztések a Vasi Vizeken” elnevezésű projektjével tavaly tavasszal. Vas megyében 8.547 regisztrált horgásztaggal rendelkező közhasznú szövetség a pályázati projektet többek között Csepreg Város Önkormányzatának partnerségével valósította meg. Március végén Vaskeresztesen átadott fejlesztéseket követően szerda délután Csepregen is ünnepélyes keretek között felavatták az elkészült fejlesztéseket. A csepregi munkák összköltsége meghaladta a bruttó 6 millió forintot.

Átadták a Csepregi Téglagyári-tó fejlesztéseit

Ágh Péter, Vas megye fejlesztési biztosa, a térség országgyűlési képviselője az átadáson köszöntőjében elmondta: nagyon fontos városépítő munkák kezdődtek el Csepregen, amelyeknek ez is része, büszke arra, hogy mostantól méltó környezet fogadja a horgászokat és a tóhoz kilátogatókat.

Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke azt emelte ki, hogy a terület az új játszótérrel együtt immár családi programokra is alkalmas, és mozgássérültek számára is alakítottak ki stéget, melyből az országban is még nagyon kevés található. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elmúlt tíz évben végzett szakmai munkájával és a megvalósított horgászturisztikai projektjével kiváló partnere a Vas Megyei Önkormányzatnak.

Vlasich Krisztián, Csepreg polgármestere köszönetet mondott a helyi horgászegyesületnek is, amely jó gazda módjára szépíti már évek óta a tó környezetét és eredményesen működött közre a fejlesztés megvalósítása során.

Seregi Miklós, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének elnöke elmondta: Vas megyében nyolc helyen történnek hasonló jóléti fejlesztések, ami a közel kilencezer fős horgásztársadalomnak és családtagjainak kedvez.

Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke részletesen bemutatta a projektben elvégzett fejlesztéseket. A beruházások elősegítik az érintett területen a településkép javítását és a térségben élő lakosság, valamint a horgászokon kívül az odaérkező turisták (kerékpárosok, túrázok…stb.) rekreációs lehetőségeinek bővülését. A pályázati terveken felül a Csepregi Répcementi Horgász Egyesület és Csepreg Város Önkormányzata, valamint a Szövetség anyagi hozzájárulásával kiépítésre került földalatti kábel lefektetésével a villamos áramhálózat is a tó melletti területen. A Szövetség a közeljövőben kamerarendszer kiépítését is tervezi az elkészült fejlesztések védelme érdekében. A projekt ismertetését követően, gratulációját és köszönetét fejezte ki az elvégzett fejlesztésekért Bokor Károly a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke.

Beszédében elmondta, hogy az elmúlt években 100.000 főt meghaladó növekményt felmutató, mintegy 440.000 fős horgásztársadalom van hazánkban, ezért is különösen fontosak az ehhez hasonló jóléti fejlesztések.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a Szövetség fennállásának 25 éves jubileumának alkalmából és a horgászati élmények fokozása érdekében – a hagyományos tavaszi 300 kg-os haltelepítés mellett - 25 db extra méretű, 5 kg feletti ponty kihelyezése is megtörtént a Csepregi-tóba. A telepítés után általános horgászati tilalom nem került elrendelésre.

Mindössze annyi változás történt a Csepregi-tó helyi horgászrendjében, hogy a nagy pontyok védelme érdekében az 5 kg feletti példányokat a kifogásukat követően azonnal vissza is kell engedni a tóba.

A rendezvény zárásaként a Csepregi Répcementi HE elnöke Farkas Norbert és Nagy Ferdinánd egyesületi titkár a rendezvényen jelenlévő - egyesületi tagjukat - Kovács Hajnalka válogatott versenyhorgászt  köszöntötték, aki a 2017.év legjobb női versenyhorgásza címet nyerte el - a Magyar Országos Horgász Szövetségtől - a nemzetközi és hazai eredményeivel. A rendezvényre kilátogatók a megújult pihenő helyeken a Csepregi Répcementi HE vezetősége által készített ízletes vasi halászlét fogyaszthatták el a tóparti naplementében.

További képek az alábbiakban is láthatóak:

 

 

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.89°  Páratartalom: 95%