Széchenyi Terv Plusz

Áprilisban kezdetét veszi a versenyszezon

2019.03.25. Megosztom

Az idei évben is számos versenyen vehetnek részt a magukat megmérettetni kívánó pecások hobbi és versenyző kategóriában egyaránt.

Áprilisban kezdetét veszi a versenyszezon

Horgászversenyeinken a részvétel továbbra is díjmentes, mindössze érvényes állami és területi jeggyel kell rendelkezni. Versenyzői kategóriában indulni szándékozó horgászoknak viszont versenyzői engedély kiváltása kötelező az országos irányelveknek megfelelően. Versenyzői engedély megvásárlása ide kattintva lehetséges.

A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra lazább előírás vonatkozik, így például náluk lehetséges feederezni is. A hobbi kategóriának kifejezett célja, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A felnőttek mellett számítunk a gyermek és ifjúsági horgászokra is. Minden versenyen külön díjazzuk a 18 év alatti hobbi ifjúsági kategóriában indulókat.

Minden versenyző, aki a Szövetség egyik tagegyesületünkben váltotta ki engedélyét és nevez a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a tizedik alkalommal meghirdetett "Vas Vizek Legjobb Sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatba is, melybe az alábbi versenyek számítanak bele:

Hobbi kategóriában:

  • 2019. máj. 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken Kupa -Kerkafalva, Kéthatár-tó
  • 2019. május 12. Vasi Vizeken Abért –tó Kupa -Lukácsházi Abért II. tó
  • 2019. június 16. Karát - Vasi Vizeken Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
  • 2019. június 22. Vasi Vizeken – Vadása/Molnári  Kupa -Vadása-tó/Püspökmolnri-tó (helyszín később kerül kijelölésre)
  • 2019. szeptember 8. Vasi Vizeken Kupa - Gersekaráti Sárvíz-tó

Versenyző kategóriában:

  • 2019. május 12. Vasi Vizeken Abért –tó Kupa - Lukácsházi Abért II. tó
  • 2019. május 18-19. Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság ( 2 forduló, 2 * 4 óra; 4 felnőtt versenyző fordulónkénti egyéni szektor eredménye számít bele) - Lukácsházi Abért II. tó
  • 2019. június 16. Karát - Vasi Vizeken Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
  • 2019. szeptember 8. Vasi Vizeken Kupa - Gersekaráti Sárvíz-tó

A megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kell venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. A versenysorozaton bárki elindulhat, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredmény számít bele. Versenyenként az 1-3. helyezett részesül serleg jutalomban mindkét kategóriában. A kategóriák szezon végi győztesei elnyerik a vándorserleget és a "Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza 2019” címet valamint egy a 2020.évre érvényes éves területi jegyet a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre.

Szövetségünk által megrendezett megmérettetéseken kívül  a burgenlandi horgász szövetség ismét nálunk szervezi 3 napos nemzeti válogató versenyét Gersekaráton április 12-től. Ugyanezen a hétvégén az országos műlegyező bajnokság I. fordulójára is érkeznek hozzánk pecások az ország minden szegletéből. Természetesen egyesületeink idén is megrendezik saját versenyeiket, melyre szeretettel várják tagjaikat. Új sorozatként a feeder horgászok figyelmébe ajánljuk, a Nyugat-Pannon HSE. tagegyesületünk szervezésében megvalósuló több fordulós Nyugat-Magyarországi Feeder Ligát, melynek  fordulóit az Abért II-es tavon, Ölbőn, Koroncón és Gersekaráton tartják. Így a szeptemberi Szövetségünk által megrendezésre kerülő Vasi Vizeken Feeder Kupa mellett itt is kipróbálhatják magukat a feeder horgászat szerelmesei.

2019. július 13-án szombaton immáron hatodik alkalommal várjuk az érdeklődőket a helyi értékeket felvonultató Pinka-völgyi Halas Napra, melyet a horgász és főzőversenyek mellett igyekszünk minél színesebb és szórakoztatóbb programokkal megvalósítani.

A tavalyi évben is rendkívül népszerűek voltak versenyeink, voltak fordulók ahol az indulók száma meghaladta a 70-et, így nem egyszer előfordult, hogy már a nevezési határidő lejárta előtt - a versenyhelyszínek adottságaira való tekintettel - le kellett zárnunk a regisztrációt. Érdemes tehát minél előbb leadni nevezésüket versenyeinkre! Azon versenyzők, akik előzetesen neveznek, de nem jelennek meg két versenyen és nem is jelzik távol maradásuk okát a Szövetségnek, azokat kizárjuk magukat a hátralévő versenyekből és a következő évben sem indulhatnak a versenyeinken. (Ezen szabályozással kizárólag az a célunk, hogy olyan személyek ne vegyék el nevezéseikkel mások elől az indulás jogát, akik rendszeresen nem jelennek meg versenyeken.)

A versenyek részletes kiírását és a versenyekre való nevezési felületet megtalálják a  Szövetség honlapján az események menüpont alatt. 

 

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.78°  Páratartalom: 88%