Áprilisban indulnak a horgászversenyek Vas megyében

2018.03.11. Megosztom

A versenyhorgász szezon közeledtét jelzi, hogy a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Versenysport Bizottsága elmúlt héten elfogadta a 2018. évi versenynaptárát. A pecásokat az idei évben is több megyei horgászversenyre várja a Szövetség, melyeken az indulás továbbra is díjmentes. Azon horgászok, akik nem regisztrált versenyzők, hobbi kategóriában tudnak indulni. A kategóriának kifejezett célja az, hogy minél több horgásztárs próbálja ki a versenyzést barátságos keretek között. A profi horgászok országos előírások szerint versenyezhetnek, míg a hobbi horgászokra lazább előírás vonatkozik, így például ott lehetséges a feederezés is.

Áprilisban indulnak a horgászversenyek Vas megyében

A felnőttek mellett a gyermek és ifjúsági horgászokat is várják minden versenyen külön ifjúsági kategóriával. Minden versenyző, aki nevez a Szövetség által kiírt Vasi Vizeken kupákra, automatikusan részt vesz a kilencedik alkalommal meghirdetett "Vas vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű versenysorozatban is. A Savaria SHE versenyével kezdődik a 2018-as egyesületi versenyszezon, majd  május első napján a Celldömölki HE Merseváton tart egyesületi versenyt, míg a Szövetségi versenysorozat a hagyományoknak megfelelően Kerkafalván veszi kezdetét a Kéthatár-tó Kupával. Május végén megrendezésre kerülő megyei csapatbajnokságról ismét országos megmérettetésre lehet továbbjutni a győzeteseknek.  Május utolsó vasárnapján  rendezi a Spartcus HE. a Neu Aladár Emlékversenyt (Újperinti I.), illetve a Celldömölki HE szervezésében lesz gyermeknapi horgászverseny is. Június közepén a Karát Kupán majd a Vadása Kupán bizonyíthatnak a horgászok.

Idén immáron ötödik alkalommal várja a Pinka-völgyi Halas Napra a Szövetség az érdeklődőket, az egész napos program július 14-én, szombaton lesz Vaskeresztesen. A jubileumi rendezvényen kerül megünneplésre a Szövetség megalapításának 25 évfordulója is, ezért az idén még színesebb programokat terveznek. A versenyek részletes kiírását megtekinthetik és a nevezéseket legegyszerűbben a Szövetség megújult honlapján - a  www.vasivizeken.hu/hu/esemenyek/versenyidopontok menüpontban  - is leadhatják a horgászok.

Letölthető dokumentumok


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

2.53°  Páratartalom: 69%