Széchenyi Terv Plusz

Abért tavakon műcsalis horgászati tilalom lép életbe április végéig

2019.02.12. Megosztom

Tavalyi évhez hasonlóan az idei enyhe februári időjárás miatt a csukák ívóhelykeresése és szaporodása korán megkezdődhet. Az Abért tavakban lévő ragadozó halállomány ebben az időszakban a legsérülékenyebb, hiszen a halak – viselkedésük és tartózkodási helyük miatt – az ívás idején könnyebben zsákmányul ejthetők és az ilyenkor kivett anyákkal együtt az ivadékaik is könnyen áldozatul eshetnek.

Abért tavakon műcsalis horgászati tilalom lép életbe április végéig

Előző évhez  hasonlóan továbbra is nagyon örülünk a szép fogásoknak, de a csukák és a süllők közelgő ívási időszaka miatt 2019. február 15. - április 30. között általános - műcsalis  - ragadozó halas tilalmat rendelünk el az Abért tavakon. Rendkívűl pozitív számunkra, hogy egyre többen látogatnak ki az Abért tavakhoz és váltanak napi, valamint éves jegyet, de az anyagi szempontok nem írhatják felül ezen csodálatos óriási ragadozó halak nyugodt szaporodását.

Az általános horgászetikai előírásokkal összhangban kizárólag a ragadozó halakra kerül 2019.február 15-től  elrendelésre az átmeneti pergetési, legyezési tilalom. Az ívások befejeztével újra engedélyezni fogjuk a műcsalis horgászatot. Ezúton is kérünk minden horgásztársat, hogy a tilalom lejártát követően, aki kilátogat az Abért tavakhoz a szabályokat betartva kizárólag egyágú, lenyomott szakállú, vagy szakáll nélküli horoggal pergessen és legyezzen. 

Együttműködésüket előre is köszönjük!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4.55°  Páratartalom: 93%