Széchenyi Terv Plusz

A vasi pecások örökre elnyerték  a vándorserleget

2009.08.18. Megosztom

Immáron negyedik alakalommal versenyeztek  a burgenlandi és a vasi sporthorgászok

Az előző évekhez hasonlóan az idén is megrendezésre került a Felnőtt Osztrák-Magyar Barátságos Horgászverseny. A Burgenlandi Horgász Szövetség és a Vas Megyei Horgász Szövetség között kialakult jó partneri kapcsolat öt évvel ezelőtt az  Európai Uniós fejlesztési projektek során történő szakmai együttműködéskor alakult ki, mely azóta is folyamatosan fejlődik és erősödik. Az idén a felnőtt verseny rendezése a Vas Megyei Horgász Szövetség feladata volt. A szervezők a versenyhelyszínének az idei évben kialakított Gersekaráti Sárvíz-tavi horgászpályát  választották ki. A horgászverseny meghívásos volt, melyen összesen 15 osztrák és 24 magyar versenyző vett részt. A rendezvény fél tizenkettőkor megnyitóval vette kezdetét, melyen köszöntötte a megjelenteket Herczeg Gyula Gersekarát település polgármestere, valamint  beszédet mondott Csiszár István a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke, és Csécs Sándor  a Vas Megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke. Az osztrák sporttársak nevében üdvözölte a megjelenteket  és megköszönte a meghívást Dorner Herwig Burgenlandi Horgász Szövetség ügyvezető elnöke. A hivatalos megnyitó után megtörtént a technikai értekezlet és a sorsolás. A verseny egy háromórás fordulóból állt, melyen a versenyzők három szektorban foglaltak helyet.  A horgászok elfoglalták rajthelyeiket és három órakor kezdetét vett a háromórás megmérettetés. A sporthorgászok nehezebb helyzetben voltak, mert megelőző hétvégéken nem volt verseny a pályán és nem volt úgymond "feletetve” a pálya, mint a tavaszi országos, megyei versenyeken. Rendkívül jó érzés volt látni ahogy kellemes vízparti környezetben, nyugodt körülmények között osztrák és magyar sporthorgászok jó hangulatban együtt versenyeznek.  A pálya titkát nem mindenki tudta megfejteni, voltak akik match bottal próbálkoztak távolabbra,  volt aki spicc bottal kereste a halakat a partmentén. Néhányan a rakós botot is elővették, de nem sok sikerrel tudták alkalmazni a módszert. A legeredményesebbnek a kitartó spiccbotozás mutatkozott, mert a kárászokból az ügyeseknek percenként több darabot is sikerült fogni. A spiccbotos horgászok közül is voltak kiemelkedően jól szereplő pecások, akik a három óra alatt jóval 10 kg felett fogtak.

 

A legjobb eredményt Pokornyi Gábor érte el, aki 15.190 gramm fogott hallal abszolút győztese lett a versenynek. Az osztrák sporttársak közül a legjobban Standinger Horst szerepelt, aki 4.930 gramm hallal nyerte szektorát. Három évvel ezelőtt megalapította a Burgenlandi Horgász Szövetség a versenynek a vándorserlegét, melyet az a szövetség nyer el, amelynek versenyezői az adott évi versenyen összességében a legtöbb halat fogják. Mivel a nyári szabadságok miatt az idén eltérő volt a magyar és az osztrák versenyzők száma, ezért a vándorserleg elnyerését az összsúly alapján számított egy versenyzőre jutó átlag fogás határozta meg.

  

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az ünnepélyes eredményhirdetésen  ismertetve lett, hogy az osztrák pecások 2212,7 gr/ fő -s átlagot tudhatnak magukénak, míg a magyarok 4760,8 gr/fő-t. Az átlag eredmények ismeretében immáron harmadik alakalommal a magyar csapat nyerte el a vándorserleget, melyet ezúttal örökre meg is tarthat a Vas Megyei Horgász Szövetség. Az eredményhirdetésen az ünnepi beszédeket  és gratulációkat követően a két horgász szövetség vezetői megköszönve egymás munkáját saját hazájuk borkiválóságaival ajándékozták meg egymást, majd ezt követően az alábbi végeredmények lettek kihirdetve:

 

Magyar versenyzők:

I. hely            Pokornyi Gábor           Sárvíz-tavi HE Gersekarát      1 hsz.               15.190 gr

II. hely           Kálmán János             Körmendi Határőr HE.            1 hsz.                 7.470 gr

III. hely          Németh Zoltán           Répcelaki HE.                        1 hsz.                  3.480 gr

Osztrák versenyzők:

I. hely            Standinger Horst          1 hsz.               4.930 gr

II. hely           Daniel Kirisits               1 hsz.               3.930 gr

III. hely          Strauss Sigi                 1 hsz                3.160 gr         

   

Abszolút kategória ( nemzet és szektor független)

I. hely            Pokornyi Gábor           Sárvíz-tavi HE Gersekarát          15.190 gr

II. hely           Pajtli László               Spartacus HE                             13.170 gr

III. hely          Varga Bálint               Csepregi HE.                              9.030 gr



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.44°  Páratartalom: 96%