Széchenyi Terv Plusz

A rumi Harcsák csapata nyerte az idei Horgászvetélkedőt

2024.09.19. Megosztom

Szeptember 18- án került megrendezésre a XIX. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedő döntője. A hagyományoktól eltérő volt ez az időpont, de a június eleji időjárás és a térségben zajló árvízhelyzet nem tette lehetővé, hogy a tanév végén kerüljön sor a programra. A helyszíni vetélkedőt két levelező forduló előzte meg, amelyre idén 12 csapat nevezett be Vas vármegye általános iskoláiból. A döntő eredetileg tervezett időpontjára mind a 12 csapat meghívást kapott, a helyszínre a szeptemberi időpontban azonban csak 10 csapat tudott eljönni, mivel az egyik iskola két csapatának is olyan tagjai voltak, akik most már középiskolában folytatják a tanulmányaikat.

A megérkezést követően a regisztrációs asztalnál minden gyerek bejelentkezett, átvette az üdvözlő édességet, ezt követően pedig elfoglalták helyeiket a csapatok, melyet az első fordulóban készített csapatzászlók jelöltek. Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke köszöntötte a gyerekeket, kísérőiket és szervezőket. Ezt követően Polgárné Németh Judit, a Szövetség munkatársa és az esemény szervezője ismertette a vetélkedő menetét, a napi programot.

A verseny első felében egy elméleti feladatlapot oldottak meg a gyerekek. Az alapos felkészültséget mutatta, hogy a csapatok nagyon gyorsan, a megadott időn belül végeztek a kitöltéssel. A feladatlap tesztkérdésekkel, eldöntendő igaz-hamis állításokkal és kép alapján halfelismeréssel mérte fel a diákok halismereti és a horgászati tudását. A csapatok lezárt borítékban adták be a megoldásokat és izgatottan készültek a program gyakorlati részére, a halfogásra.

A horgászhelyek kisorsolása, a versenyszabályzat ismertetése után a csapatok elfoglalták rajthelyeiket. A Szövetség minden csapatnak biztosított egy 3 m- es és egy 4 m- es horgászbotot, de otthonról hozott, azonos méretű spiccbottal is horgászhattak a gyerekek. Dudaszó jelezte, mikor kezdődhet az etetés, majd 10 perc múlva újabb dudaszó jelezte a verseny kezdetét.

Amíg a horgászat zajlott megtörtént az elméleti forduló javítása, melyben a 27-27 ponttal a Rumi Rajki István Általános Iskola Harcsák csapata és Szombathely Derkovits Általános Iskola DerkoCarpTeam együttesen végzett az élen holtversenyben.

A szeptemberben történt hirtelen lehűlést a halak is megérezték és a  horgászat során nem voltak könnyű helyzetben a csapatok. Az ifjú pecások többségében  kisebb halakat fogtak, de néhány szebb ponty és amur is horogra akadt.

Különösen ügyesek voltak a répcelaki iskola Király Keszegek és a sárvári HORG-ÁSZOK csapatai, akik a mérlegelés során büszkén mutatták fogásaikat, de nemcsak nekik, a többieknek is szép fogások sikerültek, szinte mindenkinek került hal a szákjába.

A levelező forduló, a helyszíni elméleti és gyakorlati feladatok után az összesített végeredmény az alábbiak szerint alakult:

Részletes eredmények letölthetőek itt.

Az eredményhirdetésen minden résztvevő és kísérő tanáraik is emléklapot és ajándékcsomagot kaptak, az első három helyezett csapat tagjai és iskolájuk kupának és  horgászbotoknak is örülhettek.

Puskás Norbert megköszönte a gyerekeknek a sportszerű részvételt, és a segítőknek, tanároknak azt, hogy támogatják a gyerekeket abban, hogy minél több időt töltsenek horgászattal, horgászismereteik bővítésével. Elmondta, hogy jövőre, a 20. jubileumi vetélkedőnket tervezzük megtartani, szívesen vesszük a tanárok, segítők ötleteit, hogy még izgalmasabb, színesebb feladatokkal készülhessünk a gyerekeknek. Ehhez kapcsolódóan köszönetet mondott Németh Istvánnak, aki már 20 éve nagyon lelkiismeretesen foglalkozik a diákok felkészítésével, de jövőre átadja a lehetőséget annak a tanár kollégájának, aki valaha maga is diákként vett részt Vasi Vizeken horgászvetélkedőn.
Zárszóként megköszönte a szervezők munkáját és sikeres tanévet kívánt a gyerekeknek és a tanároknak.

A rendezvény támogatója a Magyar Országos Horgász Szövetség, mely biztosította a horgászathoz szükséges spiccbotokat.

 

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.25°  Páratartalom: 94%