Széchenyi Terv Plusz

Trónfosztás: a BÜKI HE. legyőzte az évek óta megyei bajnok Elektromosok SHE-t.

2022.05.22. Megosztom

A lukácsházi Abért II-es tavon került lebonyolításra a hétvégén 4 fős csapatok részvételével GARBOLINO-TACKLEBAIT - Vas Megyei Egyéni és Csapatbajnokság, melyen 6 egyesület küzdött a bajnoki címért. Az elmúlt négy évben nem talált legyőzőre az Elektromosok SHE. I-es csapat, így a nagy kérdés adott volt. Sikerül-e ezúttal valamely kihívónak elnyerni a vándorserleget az aktuális címvédőtől.

A szombati napon, ahogy arról már tájékoztatást adtunk szoros versenyben a Büki HE. szerepelt a legjobban, így ők várhatták előnyből a záró fordulót. Viszont korántsem vehették azt félvállról, mert az élbolyban csupán néhány helyezési szám választotta el a csapatokat.

Vasárnap reggel menetrendszerint kisorsolásra kerültek a helyek, figyelembe véve, hogy az a csapat, mely előzőleg már rendelkezett abszolút szélső, vagy kiemelt hellyel, ezúttal nem sorsolhatott oda. Az első forduló tanulságait levonva elkezdődött a felkészülés. Nagyon motivált volt mindenki, érezhetően minden csapat a maximumra törekedett. Délelőtt nyárias melegben 10 órakor megindulhatott a 4 órás halfogás, a tó Lukácsháza felőli szakaszán szinte vezényszóra, egyszerre kerültek a botok a vízbe. Az első kapásokra nem kellett sokat várni, benne volt a levegőben, hogy ez egy eredményesebb nap lehet, mert a szombati napon 26 kg-os átlagfogás volt az indulóknál. A versenyzők egységesen rakós bottal horgászták meg ma az Abért tavat, voltak akik egész közeli parti zónákban fogtak csodálatos amurokat, pontyokat.  

Az első nap jónak mondható fogásaihoz képest vasárnap kemelekedő eredmények születtek, az összfogás a második fordulóban 874 kg, az átlagfogás 36  kg lett, ami az előző napi fogási átlaghoz képest még további 10 kg-os fogás bővülést jelentett horgászonként. A teljes verseny során  1504 kg hal került a 24 versenyző szákjába. A szákokban most hétvégén is elsősorban ponty, kárász, dévérkeszeg volt, de akadt néhány szép amur is. A mérlegelés alatt érezhető volt az izgalom a csapatvezetők, csapattagok között, folyt a számolgatás a helyezések sorrendjéről, az éppen aktuális eredmények ismeretében.

A mérlegelés a tervezetthez képest kicsit elhúzódott, mert  több horgásznak kellett a harmadik szákot is vízbe helyezni az óriási fogási mennyiségek miatt.  A vasárnapi napon a legtöbb halat Pajtli Tibor  /Spartacus SHE./ fogta, aki a négyórás versenyen 71.660 gramm halat terelt a szákjaiba. Ahogy lemérésre került az utolsó horgász is, úgy bizonyossá vált, hogy a  Megyei Csapatbajnokság 2022. évi kiírását a  Büki HE. csapata (Keresztes József; Csuti Balázs; Kovács Ákos; Misák Norbert) nyerte - 14 hsz.- 293.700 gramm fogással. 

Az aranyéremről nem sokkal lemaradva, a másodikként a korábbi címvédő csapat lett,  az Elektromosok SHE. (Török Zoltán;Varga Bálint ;Tordai Gábor ;Hajba Gábor ) - 19 hsz. – 286.080 gramm fogással. 

A harmadik helyezett ezúttal 25 helyezési számmal, 278.200 grammos teljesítménnyel az Spartacus HE. csapata (Borsos Tamás; Vámos Attila; Borsos Attila; Pajtli Tibor) lett.

Részletes csapat eredmények elérhetőek ide kattintva >>>

Az idei esztendő Vas Megyei Egyéni Bajnoka kiváló eredménnyel  Keresztes József   (Büki HE.)  lett 2 helyezési számmal és 82.960 gramm összfogással, második helyen Hajba Gábor (Elektromosok SHE.) végzett 86.880 gramm összfogással  és 3 helyezési számmal , harmadikként Kovács Ákos (Büki HE.) zárt 3 helyezési számmal és 73.440 gramm fogással.

Részletes egyéni eredmények elérhetőek ide kattintva >>>

A díjátadáson az egyéni helyezettek az emléktárgyak mellett a Garbolino-TackleBait szponzorációnak köszönhetően utalványokkal is gazdagodtak, melyet Puskás Norbert ügyvezető elnök adott át. A verseny egy közös vízparti pizza ebéddel és csoportképek készítésével zárult.

1. forduló képgalériája megtekinthető itt, 2. forduló galériája itt nézhető meg.

Gratulálunk a helyezetteknek és további sikereket kívánunk!

Kapcsolódó képgaléria
Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.25°  Páratartalom: 81%