Széchenyi Terv Plusz

A Gyöngyös és a Pinka patak volt a főszereplő a hétvégén

2008.05.06. Megosztom

Elmúlt hétvégén a Magyar Országos Horgász Szövetség megbízásából a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége rendezte meg a III. Műlegyező Országos Bajnokságot és az I. Országos Könnyűpergető Kupát. A versenyeknek a Gyöngyös-patak lukácsházi, a Pinka-patak pornóapáti és horvátlövői szakaszai adtak otthont. A Vas Megyei Horgász Szövetség a két országos horgász megmérettetés mellé a hosszú hétvégére még két patak menti kerékpártúrát is szervezett Szombathely-térségében élők számára. A Pinka-menti kerékpártúrát a Vasi Rendőr Sportsegély Egyesülettel közösen rendezték meg pénteken, melyen 51 induló vett részt. Szombaton a Herényi Kulturális és Sportegyesülettel közösen került megszervezésre a Gyöngyös-menti túra, melyen közel 70 indulót regisztráltak. A kerékpártúrát sikeresen teljesítők között túránként egy-egy Hauser túrakerékpárt és Győri Likőr Zrt. ajándékkosarait sorsolták ki a szervezők. A Pinka-menti túra résztvevői az Alpesi Fogadó és Borház jóvoltából pénteken a napvégén egy "kerékpáros” menüre is kaptak meghívást. A horgászversenyek résztvevőinek sem kellett unatkozniuk, mivel minden nap rendkívül izgalmas horgászfordulókon vehettek részt. A műlegyező horgászoknál első fordulóban Bognár László diadalmaskodott 5 db kifogott pisztránggal, a második fordulóban már 11 db sebes pisztráng kellett a győzelem, melyet Kiss Gábor ügyesen meg is fogott a Gyöngyös patakon. A legyes horgászok a két forduló alatt átlag 5 db pisztrángot és 3 db egyéb halfajtát (domolykó, küsz) fogtak. A pergető horgászok két szektorra voltak osztva.A Pinka patakon megtartott fordulón Krankovits László 3 db pisztránggal és 1 domolykóval tudott szektor nyerni, míg a "B” szektorban 4 megfogott pisztráng kellett a győzelemhez. Szombaton holtversenyben a lukácsházi Gyöngyös patak szakaszon Blázy Tamás és Krankovits László szerepelt az első helyen az "A” szektorban, a másik szektorban Karádi László nyerte a versenyt 15 megfogott sebes pisztránggal. A horgászversenyeken a pecások 100 m-es rajthelyeket kaptak és óránként váltották rajthelyeiket. A vasárnapi napon minden horgásznak még részt kellett venni egy ügyességi célba dobó versenyen Vaskeresztesen, amit a legyeseknél Bognár László a pergetőknél Varga Bálint nyert.  A három napos horgászverseny összességében rendkívül jól sikerült mondta el záróbeszédében Ivitz Zoltán a MOHOSZ Versenysport Szakbizottságának tagja, aki megköszönte a versenyzőknek a sportszerű viselkedését és a Vas Megyei Horgász Szövetség kitűnő szervező munkáját. A horgászversenyek végeredményei az alábbiak szerint alakultak:

     

III.Műlegyező OB.: I. hely Kiss Gábor Elektromosok SHE. 7 hsz-140 p; II. hely Boros Zoltán Gersekaráti HE 7 hsz-120 p; Bognár László Elektromosok SHE. 7 hsz-90 p.

    

I. MOHOSZ Országos Könnyűpergető Kupa: 1. hely Blázy Tamás  Délpesti HE. 5,5 hsz; II. hely Krankovits László  Kimlei HE. 6,5 hsz; III. hely Décsik Lajos Jószerencsét HE. Tatabánya  8 hsz.

 

       

        Könnyűpergető Kupa résztvevői a célbadobáson                            Gyöngyös-menti kerékpártúrások

 

Horgászverseny képek megtekinthetőek a galériában a képekre kattintva, vagy itt..

Részletes végeredmények:

Műlegyező végeredmények

Könnyűpergető Kupa végeredmények

A rendezvények kiemelt támogatói:

   



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.9°  Páratartalom: 87%