Széchenyi Terv Plusz

A gersekaráti Sárvíz-tó megtartása a tét!

2024.10.10. Megosztom

Az I. Vasi Vizeken Barátságos Bojlis Horgászverseny a múlt héten zajlott, melyen a jelenlévő horgászok nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is kifejezték, hogy meg szeretnék tartani a tavat. A verseny alatt aláírásgyűjtés indult a tó horgászati jogának Szövetségi kezelésben tartása érdekében. A civil aláírásgyűjtéshez online is lehet csatlakozni, de bárki személyesen is aláírhatja a petíciót Gersekarát-Vasvár-Körmend térségében több helyen is. Mindenkire számítunk egy aláírás erejéig, akinek fontos, hogy a tó továbbra is a Szövetségünk kezelésében maradjon, és ne kelljen jövő évtől külön területi horgászengedélyt váltani a tóra 15 év után.

Korábban a Vas Népe is beszámolt róla, a Gersekaráti Sárvíz-tó halgazdálkodási joga 2009. január 1-je óta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége kezelésében van, a haszonbérleti jogviszony 2025. január 31-én lejár.  Szeptember 16-án azonban, minden előjel nélkül és minden ígéret ellenére arról döntött a település testülete, hogy elutasítja a szövetség ajánlatát és „saját kezébe” veszi a tó halgazdálkodási hasznosítását. Az ügy mostanra odáig húzódott, hogy civilek petíciót indítottak. Külön köszönet illeti Szántai Lászlót és Mozsár Gábort, akik elindították ezt a civil kezdeményezést, amely megerősíti, hogy nem vagyunk egyedül ebben a nehéz helyzetben. Néhány nap alatt több száz aláírás gyűlt össze a Sárvíz-tó horgászati jogának szövetségi megtartása érdekébe. Köszönjük az idáig papír alapon és online összegyűlt rengeteg támogató aláírást!

Ezúton is tisztelettel kérjük Gersekarát Község Önkormányzatát, hogy a horgásztó üzemeltetésére szánt pénzügyi forrásait fordítsa önkormányzati alapfeladataira, vagy a Sárvíz-tó strandjának további megújítására, illetve a településen élő lakosság által fontosnak tartott fejlesztésekre!

Az ügyben október 24-én 17 órakor fórumot is tartünk Gersekaráton, amelyre a horgászokat és a helyi lakosokat is várjuk. Reményeink szerint a képviselő testület is elfogadja meghívásunk, így lehetőség nyílik a megjelenteknek kérdezni tőlük is.

Csatlakozz Te is a petícióhoz, és támogasd, hogy ez a festői tó továbbra is minden Szövetségi horgász számára elérhető maradjon a korábbi feltételekkel!

Az online petíció ide kattintva írható alá online.

Letölthető dokumentumok


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.92°  Páratartalom: 71%