Keszegtelepítés a Rába folyóba és a Szombathelyi Csónakázó-tóba

2019.11.02. Megosztom

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2019. november 02-án a kora esti órákban az alábbi horgászvizekbe helyezett ki II-III. nyaras keszegeket 970 kg-os mennyiségben:

Keszegtelepítés a Rába folyóba és a Szombathelyi Csónakázó-tóba

- Rába folyó ikervári szakasz - 650 kg  ( Ikervári HE. és a Vas M. Savaria SHE  kiegészítő halasítási támogatásával valósult meg a kihelyezés )

- Szombathelyi Csónakázó-tó - 320 kg (  Vas M. Savaria SHE és az Elektromosok SHE. kiegészítő halasítási támogatásával valósult meg a kihelyezés. )

Jelen Szövetségi telepítés  az egyesületi kiegészítő támogatások mellett a Magyar Országos Horgász Szövetség  „standard és preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése 2019." program  támogatásával valósult meg. Ezúton is köszönjük a MOHOSZ-nak és a tagegyesületeknek a nyújtott támogatást. November hónapban - a haltermelők sikeres halászatainak függvényében -még további 85 mázsa dévérkeszeg és 27 mázsa vegyes keszeg érkezik a Szövetségi vizekbe. 

A mai napon és a következő hetekben kihelyezett keszegek 3-5 % közötti elhullása természetes jelenség, mert a dévérkeszeg rendkívül kényes halfaj és sajnos a nagy - 250-300 km-es   - távolságból történő ide szállítás sem kedvez a kihelyezéseknek. Tájékoztatásul jegyezzük meg, hogy sajnos hazánkban jelenleg nagyon kevés haltermelő foglalkozik keszeg előállítással, ezért minden lehetséges beszerzési lehetőségnek örülni kell.  Amennyiben a következő napokban jelentősebb elhullás lenne azon mennyiségek is kompenzálásra kerülnek a következő szállítmányoknál. 

 

Kapcsolódó képgaléria


Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Elnézést kérünk!

A szolgáltatás jelenleg nem elérhető.