Széchenyi Terv Plusz

8.000 db előnevelt balin került telepítésre

2021.06.07. Megosztom

Péntek reggel a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Öreglak melletti telephelyén kerültek leszámolásra és oxigénnel fújt dupla műanyag zsákokban csomagolásra vizeink új lakói. Az előnevelt, 4-5 cm-es balinok kíméletes telepítése a Rába folyó több, duzzasztott, illetve kevésbé sodrós szakaszán, és a Szombathelyi Csónakázó és Horgásztavon történt hivatásos halőreink segítségével.

8.000 db előnevelt balin került telepítésre

A balin, vagy régi nevén ragadozó ön, a folyó és állóvizeink ún. köztes ragadozója, valódi fogai nincsenek, de zsákmányát, - mely leggyakrabban a küszök közül kerül ki – garatfogaival „darálja” le. Kedvelt célhala a pergető és műlegyező horgászoknak, mivel még a nem túl nagy példányok fárasztása is próbára teszi a horgászt és felszerelését.
A telepített kis balinok elsősorban állati planktonnal, alsóbbrendű rákokkal, ízeltlábúakkal táplálkoznak, majd kb. 15-20 cm-es nagyságot elérve állnak át a főként gerinces fajok fogyasztására.

Kérjük a T. Horgásztársakat, hogy horgászatuk során körültekintően járjanak el, mivel a kis növedék balint gyakran keverik össze a küsszel, azonban annak szája kisebb, nem ér a szem alá és szintén nagyobbak a pikkelyei.

Vigyázzunk együtt vizeink új lakóira!
 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

4°  Páratartalom: 89%