Széchenyi Terv Plusz

716 kg csodálatos keszeg érkezett pénteken

2022.11.28. Megosztom

A folyamatos és drasztikus haláremelkedés ellenére Szövetségünk próbál minél nagyobb figyelmet fordítani az őshonos fehérhal állomány pótlására. Sajnos a korábban is ritkán beszerezhető keszegfajok ára is jelentősen „elszaladt”, minőségtől, vásárolt mennyiségtől, korosztálytól és fajösszetételtől függően jóval 1.000.-Ft felett van, jelenleg nettó 1.200-1.400 Ft/kg, ami megközelíti a piaci ponty árát.

716 kg csodálatos keszeg érkezett pénteken

Ennek ellenére, mivel a Szövetség által kezelt horgászvizeken elsődleges cél a minél változatosabb halállomány fenntartása, pénteken a szombathelyi HALÁSZMESTER KFT. által szállítva összesen 716 kg II. és III. nyaras csodaszép dévérkeszeg érkezett az alábbi vizeinkbe:

  • Répcelaki C&R tó: 100 kg
  • Csepregi Téglagyári tó: 202 kg
  • Máriaújfalui Hársas-tó: 414 kg

A Csepregi Téglagyári tó és a Máriaújfalui Hársas-tó telepítése a Csepregi Répcementi HE, illetve a Szentgotthárdi HE támogatásával valósult meg, melyet ezúton is köszönünk az egyesületeknek. 

A telepített halmennyiséget Szövetségünk munkatársa felrakodástól kísérte a vízpartig, biztosítva a gyors és szakszerű telepítést azokon a pontokon, ahol kézi szákolással került kiegészítésre a telepítendő mennyiség.
A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem került egyik vízterületen sem elrendelésre.

Szövetségünk az idei évre vonatkozóan a hatályos halgazdálkodási tervét – annak ellenére, hogy az aszályos év miatt ez alól hatósági felmentést kapott – teljesítette, így az idei évre vonatkozóan várhatóan nem tervez több telepítést!
Ismételten kérjük Horgásztársainkat, hogy az egyéb halként nyilvántartott dévérkeszeg horgászata során szíveskedjenek önmérsékletet tanúsítani, hogy tavasszal lehetősége legyen az állománynak a természetes szaporodásra!

Ezúton is köszönjük a halak kihelyezésében aktívan közremüködő horgásztársaknak a segítségét!


 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

14.5°  Páratartalom: 78%