Széchenyi Terv Plusz

500 kg ponty került a Pinka három szakaszába

2022.07.08. Megosztom

A jelenlegi élőhal-piaci helyzet miatt örömünkre szolgál, hogy piaci méretű ponty még helyenként kapható, így csütörtökön 500 kg ponty került telepítésre a Pinkába. Természetesen, amennyiben a beszerzési lehetőségek és a ráfordítható anyagi források lehetősé teszik, Szövetségünk - összhangban a folyóvizek halgazdálkodási tervével – tervezi más, őshonos halfajok őszi beszerzését és telepítését is.

500 kg ponty került a Pinka három szakaszába

 A mostani telepítés során a Pinka alábbi szakaszaiba érkeztek halak:

  • Pinka Szentpéterfa: 200 kg
  • Pinka Horvátlövő: 150 kg
  • Vaskeresztesi Pinka-holtág: 150 kg

A haltelepítések után általános horgászati tilalom – a Pinkavölgyi Halas Napi horgászversennyel érintett Vaskeresztesi Pinka-holtág kivételével, ahol szombaton 14.00-ig a versenyre nem nevezetteknek tilos a horgászat - nem került egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni.

Kérünk mindenkit, hogy az országos halhiány és az emelkedő árak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten fogják ellenőrizni a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is. Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és valós egyedsúly közti jelentős (0,5 kg-nál nagyobb mértékű) eltérést a halászati őrök szankcionálni fogják, ezért minél pontosabban jegyezzék be megtartani kívánt halakat.  

Sikeres horgászatokat kívánunk a szövetségi vizeken!
Újítsa meg Ön is mielőbb vasi horgászjegyét a nyári szezonra!   



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

7.81°  Páratartalom: 59%