Széchenyi Terv Plusz

400 kg gyönyörű kis bodorka került két horgászvizünkbe

2021.08.09. Megosztom

Szövetségünk a pontyhorgászok igényeinek kielégítése mellett folyamatosan keresi a lehetőséget egyéb őshonos halfajok telepítésére, így nagy örömünkre szolgált, amikor Balassa Péter a Halászmester Kft. ügyvezetője jelezte, hogy van lehetőségünk nagy mennyiségű egynyaras bodorka állomány telepítésére a szombati napon, melyet haladéktalanul fogadtunk is.

400 kg gyönyörű kis bodorka került két horgászvizünkbe

Szombat délben a kíméletes szállítást követően a csodálatos és nagy vitalitású 4-6 cm-es bodorkák a Pinkamindszenti C&R tóban és a Pinka-patak szentpéterfai, horvátlövői és vaskeresztesi szakaszain találtak új otthont maguknak, Szövetségünk munkatársai, segítői és Teklits Zoltán társadalmi halőr segítségével történtz a telepítés.

A Pinkamindszenti tó 100 kg, a Pinka-patak 300 kg bodorkával lett gazdagabb. Természetesen vizeink többsége is szívesen látna hasonló telepítést, azonban a hasonló őshonos halfajok beszerzése nagyon problémás, leginkább alkalomszerűnek mondható. Természetesen ha lesz módunk még fogunk vásárolni hasonló halakat más vasi horgászvízbe is. A bodorka leginkább a vörösszárnyú keszeggel téveszthető össze, de szája csúcsba nyíló, és hátúszója a hasúszó alapja fölött kezdődik, míg a vörösszárnyú keszegé hátrébb.

 

A korábbi beszámolókkal összhangban ismét megjegyezzük, hogy a keszegfélék lehalászását, majd nagy távolságú szállítását követően természetes jelenség lehet néhány %-os elhullás.

 

Kérjük horgásztársainkat, vigyázzanak az új növendék halakra! 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

21.12°  Páratartalom: 62%