Széchenyi Terv Plusz

2450 kg haltelepítés várható hétfőn a szövetségi vizekbe

2022.10.14. Megosztom

Az extrém módon növekvő halasítási költségek és egyéb gazdasági nehézségek ellenére Szövetségünk a kezelésében lévő vizek horgászhallal történő ellátását tűzte ki célul az ősz során is.

2450 kg haltelepítés  várható hétfőn a szövetségi vizekbe

A Tógazda Zrt. zalaszentgróti tóegységéből  2400 kg piaci ponty és 50 kg amur haltelepítését tervezi megvalósítani 2022. október 17-én hétfőn az alábbiak szerint:

  • Szombathely Csónakázótó - 400 kg ponty 
  • Szombathely Horgásztó - 250 kg ponty 
  • Újperinti tó  - 450 kg ponty és  50 kg amur 
  • Gersekaráti Sárvíz-tó - 400 kg ponty
  • Magyarszecsődi tó –500 kg
  • Hársas-tó – 400 kg

A fenti halasítások jelentős szövetségi önerő mellett  részben helyi egyesületek (Spartacus HE., Körmendi Munkás HE.) támogatásával és reményeink szerint  a MOHOSZ őshonos halállomány telepítési programjának keretében valósulnak meg. 

A haltelepítések után általános horgászati tilalom most nem kerül egyik vízterületen sem elrendelésre!

Mivel a tervezett ponty kihelyezések jórészt teljesültek az idei évben, Szövetségünk a továbbiakban már kizárólag helyi egyesületi támogatással megvalósuló pontytelepítéseket kíván végrehajtani.

A rendelkezésre álló idei pénzügyi forrásokat elsősorban az egyre nehezebben beszerezhető őszi keszeg és ragadozó telepítésekre kívánja fordítani.

Kiemelten kérünk mindenkit, hogy az országos halhiány és a napjainkra br. 1600 Ft/kg-ot elérő  piaci ponty árak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi, valamint az évi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink fokozott figyelemmel ellenőrzik a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát és kvótáját is. 

Felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét, hogy a hatályos horgászrendünk szerint: „amennyiben a területi jegyen került feltüntetésre az éves mennyiségi korlátozás nemeshalból, akkor a területi jeggyel engedélyezett éves nemeshal kvóta elérését követően új területi jegy, vagy kvóta jegy váltására kötelezett az engedély birtokosa, ha továbbra is horgászni kíván a Szövetségi vizeken!

A Szövetség elnöksége ismét támogatta, hogy akciós árakon lehet ősszel  az egyesületekben féléves felnőtt (34.000 Ft) és ifjúsági (17.000 Ft) területi engedélyt váltani a vasi vizekre!

Újítsa meg Ön is vasi horgászjegyét az őszi szezonra!


Sikeres horgászatokat kívánunk a szövetségi vizeken!



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

6.78°  Páratartalom: 58%