Széchenyi Terv Plusz

2135 kg ponty érkezett a keddi napon

2022.05.03. Megosztom

Ezen halszállítmányokkal együtt az idei évben már 30 tonna ponty került kihelyezésre a vasi vizekbe. A haltelepítések után általános horgászati tilalom nem került egyik vízterületen sem elrendelésre, hogy mindenki minél előbb tudjon a szenvedélyének hódolni.

2135  kg ponty érkezett a keddi napon

Ígéretünknek megfelelően május hónapban folytatjuk a pontytelepítéseket a halászatok függvényében, így a mai napon egy sikeres halászatnak köszönhetően 2135 kg három nyaras ponty érkezett a Szövetségünk kezelésében lévő alábbi vízterületekbe:

  • Gersekarát Sárvíz-tó - 530 kg
  • Magyarszecsődi-tó - 531 kg
  • Új-perinti tó I. sz - 528 kg
  • Szombathelyi Csónakázó-tó - 546 kg


Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy a Szövetség kezelésében lévő állóvizeken a pontynak fajlagos fogási tilalmi időszaka nincs, kivéve a két környezetvédelmi területen levő alábbi vízterületet:

  • Hársas tó – Máriaujfalu- Szentgotthárd
  • Vadása tó és előtározója - Hegyhátszentjakab
  • A folyóvizeken (Pl. Rába folyó, Pinka patak...stb) mindenhol érvényben van az országos szabályok szerinti ponty tilalom május 2-május 31. között.

Fontos kiemelnünk ismét, hogy évtizedek óta nem látott mértékű halhiánynak köszönhetően a háromnyaras ponty tavaszi nettó ára már 1200 Ft/kg-ra emelkedett és természetesen minden egyéb hal is hasonló mértékben fog emelkedni az év során, ezért különösen fontos, hogy figyeljünk és közösen védjük meg a vasi vizek halállományát.
Kérünk mindenkit, hogy az előzőekben leírtak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten fogják ellenőrizni a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is. Az éves mennyiségi kvóták betartása érdekében a fogási naplóba beírt és valós egyedsúly közti jelentős (0,5 kg-nál nagyobb mértékű) eltérést a halászati őrök szankcionálni fogják, ezért minél pontosabban jegyezzék be megtartani kívánt halakat.

Sikeres horgászatokat kívánunk a szövetségi vizeken!
Újítsa meg Ön is mielőbb vasi horgászjegyét a tavaszi szezonra.



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.25°  Páratartalom: 48%