Széchenyi Terv Plusz

20 kg hal kellett a győzelemhez a hétvégén

2016.09.14. Megosztom

A Gersekaráti Sárvíz-tó adott otthont a „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” elnevezésű megyei versenysorozat idei utolsó állomásának hobbi és versenyző kategóriában. A vasárnapi megmérettetésre 8 versenyző kategóriás és 24 hobbi horgász és 3 ifjúsági pecás regisztrált. A reggeli technikai értekezlet után a versenyzők elfogalalták rajthelyeiket és kilenc órakor kezdetét vette a négyórás verseny. A nagy melegben különbőző technikákkal próbáltak eredményesek lenni a versenyzők, volt aki snecikre és kis bodorkákra horgászott, de olyan is akadt, aki kitartóan pecázott pontyra és kárászra. A Gersekaráti Sárvíz-tóba annyira felszaporodott  az apró fehér hal, hogy egyértelműen látszott a kis halazás győzelemre vezethet. A regisztrált versenyhorgászoknál 3-4 m-es spicc botokkal horgászva, folyamatos etetés mellett volt olyan horgász, aki percenként  akár négy darabot is fogott a kis halakból.

  

A hobbi horgászoknál többen horgásztak feeder módszerrel nagyobb halakra, de volt ott is aki a „kicsiből sokat” taktikát választotta. A profiknál a legeredményesebb Varga Bálint (Elektromosok SHE)  lett  20.100 grammal, míg őt a második helyen  Kovács Péter (Elektromosok SHE) követte 17.960 gramm fogással. A harmadik helyet Török Zoltán idei megyei bajnok szerezte meg 11.650 gramm súllyal. A hobbi horgászoknál a Körmendi Munkás HE tagja Tóth Attila remekelt  13.190 grammal. A második helyet Rózsa Sándor (Kerkafalvi HE) szerezte meg 8520 grammal, míg a harmadik helyen Tóth Imre (Répcementi HE) végzett. A hobbi horgászoknál a verseny során Kiss Norbertnek (Körmendi Határőr SHE) egy gyönyörű 2,6 kg-os - rekordméretű - dévérkeszeget is sikerült szákba terelni.  Az ifik között Koltai Máté Márk (Kerkafalvi HE) 8580 gramm-al mérlegelt, ezzel megszerezve az utánpótlás kategóriában az első helyet.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

A eredményhirdetésen Puskás Norbert és Tóth Milán a sikeres versenyzőknek kupákat adtak át, majd felhívták a figyelmet az idei utolsó megyei horgászversenyre, mely most hétvégén az Abért II. tavon kerül megrendezésre  feeder horgászok részére. A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza” versenysorozat ünnepélyes díjátadására a hagyományoknak megfelelően az év végi Intéző Bizottsági ülésen kerül sor.

 

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>



Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

19.55°  Páratartalom: 99%