Széchenyi Terv Plusz

20 kg feletti pályacsúccsal nyert Varga Bálint a horgászversenyen

2014.09.09. Megosztom

A „Vasi Vizek legjobb sporthorgásza versenysorzat” idei évadának utolsó megméretetésére került sor elmúlt vasárnap a lukácsházi Abért II. tavon. A Vas Megyei Horgász Szövetség által kiírt versenyre   - a borús idő ellenére -  32 fő regisztrálta magát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A reggeli regisztrációt, rövid megnyitót követően megtörtént a helyek kisorsolása és elfoglalása.  

 

További képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok elsősorban feeder és könnyű fenekes módszert részesítették előnyben, míg a versenyzőknél a match botos módszer volt a nyerő egy-két hely kivételével. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében mind a két kategóriában  két szektorban ültek a pecások. A  profik versenyében Varga Bálint  (Elektromosok SHE.)  az utolsó órában technikás horgászatával több szép pontyot is zsákmányolt. A kiváló horgászat eredményeként Varga Bálint 20.320 gramm hallal mérlegelt, ezzel az eredménnyel  sikerült nemcsak a versenyt, hanem az idei versenysorozatot – szoros versengésben -  is megnyerni a versenyzői kategóriában.  Az Abért II. tavon megrendezett megyei és nemzetközi horgászversenyeken már többen fogtak 10 kg feletti halmennyiséget 4 óra alatt, de a mostani 20 kg feletti fogás pályacsúcsnak számít. A hobbi horgászok között rendszeresen induló Günther Graf (Gersekarát Sárvíz-tavi HE) remekelt ismét, aki  kategóriájában szektorát és a versenyt  is megnyerte 9900 gramm fogással. A versenysorozat történetében most először fordult elő, hogy  osztrák állampolgár nyerte meg a hobbi kategóriát. Günther Graf az idei vernysorozat minden állomásán részt vett, melyből kétszer nyert és két alkalommal a közép mezőnyben végzett. A versenysorozat ünnepélyes eredményhirdetésére a  hagyományoknak megfelelően a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége  évzáró decemberi testületi ülésén kerül sor.

       

A hétvégi versenyen a horgászok többségében dévérkeszeget, pontyot, amurt és kárászt fogtak. Az összfogás elérte a 178 kg-ot, ami versenyzőnként 5,5 kg átlagfogást jelentett. Az eredményhirdetésen Puskás Norbert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ügyvezető elnöke ismertette az eredményeket és Tóth Milánnal a Szövetség szervezési munkatárásval közösen adták át a helyezetteknek az emléktárgyakat.  

A versenyen az alábbi végeredmény alakult ki:

Versenyző kategória:

1. hely: Varga Bálint – Elektromosok SHE. – 1 hsz. – 20.320 gr

2.hely:  Tordai Gábor– Elektromosok SHE. – 1 hsz. -  10.340 gr

3. hely: Paár Tibor – Elektromosok SHE. –  2 hsz. – 14.220 gr

Hobbi kategória:

1.hely: Günther Graf -  Gersekarát Sárvíz-tavi He – 1 hsz. – 9900 gr

2.hely: Pajtli Tibor  - Spartacus HE – 1 hsz. – 7440 gr

3. hely: Szatmári Zoltán – Elektromosok SHE. -    2 hsz. – 6740 gr

Részletes eredmények letölthetőek itt >>>

Versenysorozat végeredményei letölthetőek itt >>>

A versenysorozat előzetes végeredménylistájában, ha elírást, vagy esetleg számítási problémát észlel kérem jelezze felénk ezt az info@vasivizeken.hu  e-mail címre.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

13.9°  Páratartalom: 89%