Széchenyi Terv Plusz

102 bottal horgásztak a törpeharcsákra

2008.09.01. Megosztom

A halászlét főztek és horgásztak a Szombathelyi Csónakázó tavon volt az elmúlt hétvégén

A Rádió Szombathely 97, 1 és az Elektromosok Vasi Manager Sporthorgász Egyesület az elmúlt vasárnap rendezte meg hagyományos horgászversenyét az Euro-Peca Kupát. A verseny immáron 6. alkalommal került lebonyolításra a Szombathelyi Csónakázó tavon. Az idén a szervezők a horgászversenyt kiegészítették egy halászléfőző versennyel is, melyet hagyományteremtő céllal hoztak létre. A pecásoknak közel egy hónap állt rendelkezésre, hogy regisztráljanak a törpeharcsafogó horgászversenyre. A versenyre összesen 97+1 nevezést fogadhattak volna el a szervezők, de engedélyezték a barátságos hangulatú megmérettetésen a részvételt a létszám kereten felül további 4 főnek, így összesen 102 indulóval vette kezdetét a kupa. A rekord számú horgász nevező mellett 12 halászléfőző helyre várták az indulókat, de valószínűsíthetően a rendezvény újdonsága miatt az idén még csak 7 csapat nevezett be.

       

   

A halászléfőzők számára a szervezők biztosítottak számos technikai eszközt (tányérok, kanál, kenyér, sörpad..stb), mely egyedülállónak mondható annak ismeretében, hogy versenyre nem volt nevezési díj. Reggel 8 órakor megkezdődtek a halászléfőző helyek elfoglalása, majd délután fél kettőig főttek a csapatok bográcsában a jobbnál-jobb halászlevek. A horgászok fél kilenctől regisztráltak, ami a nagy létszám miatt közel 45 percet vett igénybe. Keppel László egyesület elnök megnyitó beszéde után Puskás Norbert a rendezvény főszervezője vette át a szót, hogy ismertesse a verseny szabályait. A beszédeket követően sorsolással folytatódott a program, melynek keretében minden horgász számára meghatározásra került hol fog versenyezni az egy órás felkészülést követő 4 órás horgászversenyen.

      

A rendezők nagy hangsúlyt fektettek a versenyszabályok betartására. A horgászok rendkívül sportszerűen viselkedtek és nem volt semmiféle szabálysértés. A versenybe csak a törpeharcsa számított bele, minden más halat azonnal kíméletesen vissza kellett engedni a vízbe. A törpeharcsák megfogyatkozó számát jól mutatja, hogy Németh Zoltán ifjúsági versenyzőnek sikerült a legtöbb mennyiséget zsákmányolnia a nem őshonos káros halfajtából, ami összesen 2710 gramm volt. Sokan alig fogtak egy-két darab törpeharcsát, de ennek ellenre nagyon jó hangulatban zajlott le a verseny.

        

A rendezvény rendkívül sok látogatót vonzott, szinte folyamatosan érkezetek a szombathelyiek, hogy megnézzék ismerősüket, barátjukat, rokonukat a halászléfőző versenyen, vagy a horgászversenyen.

       

A kitartó érdeklődők még akár egy tál halászlére is vendégek lehettek a csapatoknál. Az elkészült halászleveket egy 7 tagú zsűri minősítette. A zsűri minden tagjának minden halászlét 1-től - 10 pontig terjedő skálán kellett értékelni. A szervezők nagy figyelmet fordítottak az értékelésre is, a tányérokat számmal látták el, így a zsűri tagjai nem ismerték melyik csapathoz tartozhat az általuk minősített halászlé.

     

Az értékelés során szoros küzdelem alakult ki, az első helyezett lett a Molnár Gabriella vezette Horgászklub.eu Mesterszakácsok csapat 59 ponttal, majd őket követte a Konyher Tivadar Marcali vidrák csapata 58 ponttal. A harmadik és a negyedik helyen holtverseny alakult ki az értékelés első köre után, de második körben a zsűri egyhangú véleménnyel a Németh Noémi vezette Rádiós hal-ászlé csapatnak adta a bronzérmet 56 ponttal. Amíg a halászléket jó ízűen fogyasztották az indulók, addig a szervezők a horgászverseny mérlegelését végezték - jól szervezett módon két irányból - a verseny lefújását követően.  Minden induló a versenyen egy Rádió Szombathely 97,1 pólót kapott, valamint délután szendvicseket vehetettek át a szervezőktől. A folyamatosan zajló események ellenére minden különösebb probléma nélkül lezajlott a rendezvény, mely nagyban köszönhető volt az Elektromosok SHE összeszokott, felkészült szervezői gárdájának. Délután fél ötkor kezdetét vette az ünnepélyes eredményhirdetés, melyen szinte megszámlálhatatlanul sok ajándék talált gazdára a különböző kategóriák és különdíjak helyezettjei között. A legfiatalabb versenyző az 5 éves Horváth Dániel volt, aki korának megfelelő mennyiségű etetőanyagot vehetett át jutalmul. A legidősebb horgász a 78 éves Wöller Béla horgásztárs volt, aki a hétköznapi horgászatok alkalmával is sokat tesz a törpeharcsák ritkítása érdekébe. Puskás Norbert a verseny főszervezője záróbeszédében megköszönte név szerint minden támogatónak a felajánlást és emléktárgyakat adott át a jelenlévő szponzoroknak.

    

A eredményhirdetésen díjátadóként részt vett Dankovics Nóra SZMJV. Kulturális -és Civil Iroda munkatársa és Hollósi Gábor SZMJV Rendőrkapitányságának vezetője, valamint Csécs Sándor a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke. Különdíjakat adott át a Budapest Bank Nyrt. szombathelyi fiókjának képviseletében Kemecsei Kornél unit manager, valamint Keppel László egyesület elnök.

    

A horgokat igyekezetek elkerülni a törpeharcsák, de ennek ellenére is sikerült a versenyen közel 65 kg törpeharcsát kifogni a pecásoknak.  A végeredmény az alábbiak szerint alakult kategóriánként:

Versenyző kategória:

I. hely: Geröly Tibor - Elektromosok SHE 1840 gramm

II. hely: Pokornyi Gábor - Elektromosok SHE 1200 gramm

III. hely: Magyar László - Elektromosok SHE 980 gramm

Hobbi kategória:

I. hely: Gerencsér Imre - Elektromosok SHE 1280 gramm

II. hely: Tóth Károly - Vas Megyei Munkás HE 1200 gramm

III. hely: Rekker Tibor - Pannónia HE - 980 gramm

Ifjúsági kategória:

I. hely: Németh Zoltán - Répcelaki HE 2710 gramm

II. hely: Borsos Attila - Spartacus HE 2150 gramm

III. hely: Puha Balázs - Vas Megyei Munkás HE  1620 gramm

     

További képek megtekintése itt >>>  

A verseny főtámogatója volt Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Az esemény kiemelt médiatámogatója volt a 97,1 Rádió Szombathely

Az esemény további támogatói voltak:

- Budapest Bank Nyrt Szombathelyi Fiók

- Mini Zoo - Díszállat és Horgászbolt

- Ho- Ho Horgászbolt

- Tesco Horgászbolt

- Horgászbolt Körmend

- Trabucco Márkabolt Pesca BT.

- SHE-k Vas Megyei Szövetsége

- Zsennyei Horgásztó Zsennye

- Vas Megyei Rendőr Kapitányság

- www.horgaszklub.eu

- www.vasivizeken.hu

- Vas Népe Szerkesztőség

- Szombathelyi Városi Tv.

Részletes eredmények hamarosan letölthetőek lesznek az oldalon.



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

12.33°  Páratartalom: 84%