Széchenyi Terv Plusz

1000 kg ponty telepítésével indul újra a Vadása-tó

2019.06.09. Megosztom

Május végén kezdetét vette a helyreállított Vadása-tó műszaki átadása és ezzel párhuzamosan feltöltésre került a tó az üzemi vízszintre.

1000 kg ponty telepítésével indul újra a Vadása-tó

Tavaly nyáron a hirtelen jött nagy mennyiségű csapadék okozta özönvíz megrongálta a Vadása tó műtárgyait. A tó a havariát követően, alacsony vízszinten előző év végéig horgászható volt, mellyel a horgászok az utolsó pillanatig éltek is. Hegyhátszentjakab Önkormányzata, mint a tó tulajdonosa  a Belügyminisztérium vis maior pályázatán elnyert támogatásból és saját erejéből elvégezte a károk helyreállítását napjainkra.  Így a nyáron már a strandolóké, meg persze részben a horgászoké lesz a megújult Őrségi "gyöngyszem". 

Az előzetes tervek szerint 2019. június 15-én (szombaton) 15 órakor kerül átadásra a helyreállított tó. Az átadó ünnepség zárásaként Szövetségünk 1000 kg pontyot telepít a halállomány pótlása  és a nyári horgászezon megnyitása érdekében.

A betelepített halakra nem kerül tilalom elrendelésre, hogy mindenki mielőbb élvezhesse a Vadása-tó nyújtotta élményeket. A Vadása-tavon és az előtározón továbbra is kizárólag érvényes állami jeggyel és a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által kiadott területi jeggyel (éves, heti, napi) lehet horgászni a helyi horgászrendben rögzített szabályok, kvóták betartása mellett. A megújított tó vízminőségének megóvása érdekében általános etetési tilalom került elrendelésre, mely szabály betartására kiemelten kérünk figyelni minden sporttársunkat.  Ezúton tájékoztatjuk a horgásztársakat, hogy a 2019. június 22-én (szombaton) megtartásra kerülő Vasi Vizeken Kupa a Püspökmolnári tavon lesz megrendezve a Vadása tó helyett.

Tájékoztatásul az alábbiakban is közöljük a helyi Horgászrend Vadása-tóra vonatkozó  speciális szabályait:

  • Tilos a lékhorgászat, az élővíz bármilyen formában, módon és eszközzel való szennyezése, a vízi járműről való horgászat, engedély nélküli horgászstég, illetve móló építése.
  • A halak  etetése bármilyen formában tilos.
  • A  horgász által elfoglalt horgászhelynek és közvetlen  környezetének tisztának kell lenni. A horgásznak a horgászat előtt és után gondoskodnia kell a szemét összeszedéséről, illetve elszállításáról.
  • A strand területén turisztikai főszezonban, azaz június 01- augusztus 31. között szigorúan tilos a horgászat.
  • A Vadása tó gátjain tilos a horgászat.

A Vadása tavat ért haváriáról és a helyreállításáról szóló  információkat  az alábbi videóban láthatják összefoglalva. ( Forrás: M4 Pecatúra - 2019. 05. 09.)

 



Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

1.78°  Páratartalom: 93%