Széchenyi Terv Plusz

10 mázsa tőponty érkezett a műcsatornába

2022.10.13. Megosztom

Az Ikervári Horgász Egyesület támogatásával október 11-én, kedden 1.000 kg gyönyörű, pikkelyes „balatoni sudár” ponty került a Rába folyó ikervári műcsatornájába.

10 mázsa tőponty érkezett a műcsatornába

A halak Szövetségünk képviselőinek jelenlétében a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Irmapusztai telephelyén kerültek lehalászást követően válogatásra, majd mérlegelés után a szállító járműre. A balatoni sudár ponty önálló tájfajta melynek fajtatulajdonosa és fenntartója a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A haltelepítések után általános horgászati tilalom most sem került elrendelésre!

Ismételten kérünk mindenkit, hogy az országos halhiány és a drasztikusan emelkedő árak miatt különösen nagy figyelmet fordítson a halak méret -és napi mennyiségi korlátozásoknak a betartására. Halászati őreink kiemelten ellenőrzik a megtartott és fogási naplóban bejegyzett halak egyedsúlyát is.

Felhívjuk a T. Horgásztársak figyelmét, hogy a hatályos horgászrendünk szerint: „amennyiben a területi jegyen került feltüntetésre az éves mennyiségi korlátozás nemeshalból, akkor a területi jeggyel engedélyezett éves nemeshal kvóta elérését követően új területi jegy, vagy kvóta jegy váltására kötelezett az engedély birtokosa, ha továbbra is horgászni kíván a Szövetségi vizeken!
 

Kapcsolódó képgaléria


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

8.44°  Páratartalom: 76%