Széchenyi Terv Plusz

10.000 db előnevelt balin érkezett a Rába folyóba

2020.05.21. Megosztom

Szerdán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. Öreglak melletti tóegységéből három megyei Horgászszövetség részére indult előnevelt balin szállítmány. A Vas Megyei Szövetség részére biztosított 10.000 db átvételére Sárváron került sor. Ezúton is köszönjük a kiváló halakat a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.munkatársainak.

10.000 db előnevelt balin érkezett a Rába folyóba
A 3-4 cm-es halak fóliazsákban, oxigén befújással biztosítva érkeztek, majd halőreink segítségével találtak új otthonra a Rába folyó Sárvár és Magyarlak közötti szakaszán. A telepítések a Rába nyugodtabb, vízi növényzettel benőtt részein történtek, így a telepített kis balinok gyorsan megtalálták búvóhelyüket a folyóban.
 
A pergető és műlegyező horgászok kedvelt célhalát ragadozónak tekintjük, annak ellenére, hogy valódi fogakkal nem rendelkezik, zsákmányát, - mely leggyakrabban apró keszeg, de főként küsz – garatfogaival „darálja” le.
 
Kérjük T. Horgásztársainkat, hogy horgászatuk során nagyon körültekintően járjanak el, mivel az ivadék és növendék balin könnyen összetéveszthető a küsszel és a domolykóval, azonban előbbitől a szem alá érő szája, utóbbitól apróbb pikkelyei és homorú farok alatti úszója különbözteti meg!
 

Vigyázzunk természetes vizeink értékes halállományára!
 
Amennyiben valaki bizonytalan a kifogott halfaj meghatározásában, kérjük, kíméletesen engedje vissza a kifogott halat a vízbe! Sok szeretettel köszöntjük a vasi vizek új lakóit...Vigyázzunk egymásra és a fiatal balinokra!
 


Horgászapró

Kiemelt szállásajánlatok

Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

10.03°  Páratartalom: 54%