Széchenyi Terv Plusz

Vasi vizek legjobb sporthorgásza versenysorozat

Ki lesz a Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2024.évben?

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 2024. évben ismét útjára indítja versenysorozatát hobbi és versenyző kategóriában.

Részvételi feltételek:

- A versenysorozatban kizárólag a  Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége tagszervezeteiben érvényesített MOHOSZ ESZH-val rendelkező horgászok eredményei számítanak.

- A pontszerző versenyeken induló horgászok külön nevezés nélkül automatikusan résztvevői lesznek a versenysorozatnak. (Kivétel a Megyei Csapatbajnokság, ahol a regisztrációkor jelezni kell a versenysorozatba történő részvételi szándékot)

- Nevezési díj:

 • Felnőtt indulók: 3000 Ft/fő/forduló. Egy összegben több forduló befizetve tárgyév április 10-ig 2000 Ft/fő/forduló - Nevezési díj fizetése esetén az országos szabályokkal összhangban területi jegy váltása külön nem kötelező a versenyidejére.
 • Ifjúsági, gyermek indulók (aki tárgy év december 31-ig nem tölti be a 19. életévét): díjmentes

A versenyek nevezési díját előzetesen kell megfizetni átutalással, vagy a Szövetség házi pénztárába, a versenyeken helyszíni pénzbefizetésre nincs lehetőség. Igény esetén a nevezési díjról számlát állítunk ki. Visszamondott távolmaradás esetén a nevezési díj  visszautalására csak abban az esetben kerül sor, ha a versenyző egészségügyi okokból nem tudott részt venni a veresenyen, melyet orvosi igazolás bemutatásával tud bizonyítani.

Hobbi kategóriára vonatkozó értékelési szabályok:

- A lent  megadott 4 fordulóból minimum 3 fordulón részt kell venni, hogy  a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.

- A megadott 4 fordulón elért 3 legjobb eredmény alapján történik a rangsorolás.

- Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik fordulóban elért eredmény dönt.

Versenyző kategóriára vonatkozó értékelési szabályok:

- A lent  megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kell venni, hogy  a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.

- A megadott 5 fordulón elért  3 legjobb eredmény  alapján történik a rangsorolás.

- Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik legjobb elért eredmény dönt, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye dönt.

Pontszerzés:

- Minden fordulóban szektoronként  a következő pontok szerezhetőek: 1. hely -25 p; 2. hely -18 p; 3. hely - 15 p; 4. hely -12 p; 5.hely - 10 p; 6. hely- 8 p; 7. hely - 6 p; 8. hely -4 p; 9. hely -2 p; 10. hely -1 p; 11.helytől - 0 p. /Minden szektor első helyezett 25 pontot kap, minden szektor második 18 pontot kap...stb./

- A legtöbb pontszámot elért versenyző lesz a győztes. Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor hobbi kategóriában a harmadik/ versenyzőben a negyedik legjobb elért eredmény dönt, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye dönt. Ha még így sem dönthető el a végeredmény, akkor a számításba vett fordulókhoz tartozó fogási súlyok alapján számított összfogás dönt.

Versenysorozat hobbi kategória fordulói:

 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kéthatár-tó Kupa - Kerkafalva, Kéthatár-tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Lukácsházi Abért I-II. tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Magyarszecsőd Kupa - Magyarszcsődi-tó

Versenysorozat versenyző kategória fordulói:

 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kéthatár-tó Kupa - Kerkafalva, Kéthatár-tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Lukácsházi Abért I-II. tó
 • időpont később kerül meghatározásra - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Lukácsházi Abért II. tó

Díjazás:

A kategóriák győztesei elnyerik a 80 cm-es vándorserleget és a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2024” címet. Kategóriánként az 1-3. helyezett részesül serleg jutalomban és Garbolino-Tacklebait utalványokban. A kategóriák első helyezettjei a 2025.évre érvényes éves területi jegyet nyernek a Szövetség kezelésében lévő horgászvizekre.

További információ:

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége - 9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz. - Tel.: 06/94-506-835 - E-mail: info@vasivizeken.hu - www.vasivizeken.hu

---

Töreki Zoltán hobbiban, Hajba Gábor versenyzőben lett a legjobb vasi horgász a 2023. esztendőben

A 2023. évben a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozatunk kiírásából versenyző és hobbi kategóriában is sikeresen lezajlott minden verseny. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte ezt az évet is, melybe az alábbi versenyek számítottak:

 • 2023. április 16. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
 • 2023. május 01. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kéthatár-tó Kupa - Kerkafalva, Kéthatár-tó
 • 2023. május 14. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó Kupa - Lukácsházi Abért I-II. tó
 • 2023. június 18. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Magyarszecsőd Kupa - Magyarszcsődi-tó
 • 2023. szeptember 23-24. - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Lukácsházi Abért II. tó

A 2023. évi bajnokság Gersekaráton indult áprilisban, majd a kerkafalvi Kéthatár-tó kupával folytatódott a munka ünnepén, melyet az Abért-tó Kupa követett május közepén. Június 18-án Magyarszecsődön került megrendezésre a záróverseny a hobbi résztvevőknek, míg a versenyzőknek a szeptemberi lukácsházi Megyei Egyéni és Csapatbajnokság két fordulójával fejeződött be a "küzdelem".

Mindkét kategóriában legalább 3 fordulón kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. Az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredmény számított bele. Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik/ötödik legjobb elért eredmény döntött, további egyenlőség esetén az összfogás súlya volt a döntő tényező.

A hobbi felnőttek és ifik számára meghirdetett 4 fordulóban összesen 45 fő vett részt. Versenyzőknél az 5 fordulóban összesen 21 pontszerző induló volt.

Felnőtt hobbi kategóriában a harmadik helyen holtverseny alakult ki Szabó Gábor és Szabó Tihamér között, viszont a rangsoroló negyedik verseny eredménye Szabó Gábornak (Spartacus HE.) jobb volt, így ő lett ezúttal a bronzérmes. Második helyezett egy erős hajrának köszönhetően a tavalyi bajnok Pajtli Tibor (Spartacus HE.)  végzett 62 ponttal. A 2023. évben Vas megye legjobb sporthorgásza hobbi felnőtt kategóriában Töreki Zoltán (Répcelaki HE.) lett 75 ponttal, aki végig magas színvonalon teljesített, melynek bizonyítéka a négy versenyen elért három szektor elsőség és egy szektor harmadik hely.

Versenyző kategóriában mondhatni a megszokottnál is szorosabb volt a bajnokság. Az első és a hetedik helyezettet mindössze 6,5 pont választotta el, az első négy helyezett pedig 3,5 ponton belül végzett egymáshoz képest. A harmadik és második helyen pontazonossággal végzett Kádi Szabolcs és Tordai Gábor. A két 62 pontos versenyző között egyetlen szektor helyezés döntött. Szabolcs 4. legjobb eredménye egy szektor 5. volt, míg vetélytársának ez egy szektor 6. helyezés volt, Ezáltal a versenysorozat bronzérmese Tordai Gábor (Elektromosok SHE.), ezüstérmese Kádi Szabolcs (Elektromosok SHE.) lett.
A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat 2023. évi győztese versenyző kategóriában Hajba Gábor (Elektromosok SHE.) lett 64,5 ponttal. Gábort minden dicséret megilleti hiszen az Abért-tó kupát leszámítva szektor hármasnál egyik fordulóban sem horgászott rosszabbat, így teljesen megérdemelt az elsősége.

Az ifik versenye egy izgalmas testvér párharcot hozott. A Bálint testvérek dolgát Hajós Áron (Körmendi Munkás HE.) nehezítette meg a leginkább, de minden igyekezete ellenére az összeszorgoskodott 52 pontjával ezúttal a harmadik helyre tudott befutni. Így, mint kiderült a Bálint fivérek végül egymás között döntötték el a bajnoki versenyfutást, melynek a végén a kicsi, ugyancsak egy kicsivel de legyűrte a nagyot. Bálint Zsolt (Körmendi Munkás HE.) 57 pontjával másodikként, öccse Bálint Dávid (Körmendi Munkás HE.)  58 ponttal elsőként végzett és nyerte el a győztesnek járó kupát.

Versenysorozat végeredmény:

Versenyző kategória:

 1. Hajba Gábor - Elektromosok SHE. – 64,5 pont
 2. Kádi Szabolcs - Elektromosok SHE. - 62 pont
 3. Tordai Gábor – Elektromosok SHE. – 62 pont

 

Hobbi felnőtt kategória:

 1. Töreki Zoltán – Répcelaki HE. – 75 pont
 2. Pajtli Tibor – Spartacus HE. – 62 pont
 3. Szabó Gábor   - Spartacus HE. – 58 pont

 

Hobbi ifjúsági kategória:

 1. Bálint Dávid   - Körmendi Munkás HE. – 58 pont
 2. Bálint Zsolt    - Körmendi Munkás HE. – 57 pont
 3. Hajós Áron     - Körmendi Munkás HE. – 52 pont

 

A versenysorozat végeredménye megtekinthető itt:

---

Kovács Péter és Pajtli Tibor lettek 2022. év bajnokai

A 2022. esztendőben a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat összes fordulóját sikerült megrendeznünk. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte ezt az évet is, melybe az alábbi versenyek számítottak:

 • 2022. április 10. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Karát Kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
 • 2022. május 01. - Kéthatár-tó Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Kupa - Kerkafalva, Kéthatár-tó
 • 2022. május 15. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait Abért–tó - Abért I-II. tó
 • 2022. május 21-22. - Garbolino-TackleBait Vas megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Abért II. tó
 • 2022. június 11. - Vasi Vizeken-Garbolino-TackleBait - Magyarszecsőd Kupa - Magyarszecsődi-tó

A többfordulós versenysorozatunkban hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 42, míg a versenyzők között 29 fő indult.

A sorozat Gersekaráton indult április elején, a kerkafalvi Kéthatár-tó kupával folytatódott május első napján, melyet az Abért-tó Kupa követett. Május közepén a versenyzők a Megyei Egyéni és Csapatbajnokság két fordulójában mérték össze tudásokat és zárták a sorozatot. A hobbi kategóriában indulóknak pedig Magyarszecsődön fejeződött be az ez évi megyei bajnokság, melyet új, névadó szponzorként a Garbolino – TackleBait márkákat forgalmazó BNT Business and Trading Kft. támogatott.

Versenyzőknél megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón, míg hobbiban 4-ből hármon kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye. Az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

Azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a negyedik/ötödik legjobb elért eredmény döntött, további egyenlőség esetén az összfogás súlya a döntő tényező.

Felnőtt hobbi mezőnyben, a címvédő Bálint Gábornak (Körmendi Munkás HE.) a tavalyi bajnoki cím után, ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel, a dobogó alsó fokán jutott számára hely, az általa elért 58 ponttal.

A második helyen szintén egy korábbi bajnok, Pajtli László (Spartacus HE.) végzett 65 ponttal, tovább gyarapítva a versenysorozatban elért dobogós helyézéseinek számát. A 2022. évben Vas megye legjobb sporthorgásza hobbi felnőtt kategóriában Pajtli Tibor (Spartacus HE.)  lett. Elsőségéhez sok kérdés nem férhetett, egy gyengébbre sikerült első fordulótól eltekintve végig kiválóan pecázott. Egyedül neki sikerült 3 szektor első helyezést is elérnie, így a megszerezhető, maximális 75 ponttal lett bajnok.

Ifik között Gersei Milán (Körmendi Munkás HE.) kiemelkedett a a vetélytársai közül, mind a négy versenyt megnyerve, magabiztosan végzett az összetett rangsor élén. Ezüstérmes a mezőny egyik legfiatalabb tagja Vogl Zalán (Spartacus HE.) lett 54 ponttal. Harmadik helyen Bors Ivett (Spartacus HE.) zárt, aki 48 pontjára szintén büszke lehet.

Versenyző kategóriában nagyon nagy volt a küzdelem a dobogós helyezésekért, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a harmadik helyért 4-es holtverseny alakult ki. A végső sorrend megalapításához szükség volt az elért negyedik és ötödik legjobb helyezések számbavételére is. Hiába szerzett Kovács Ákos, Tordai Gábor és Hajba Gábor is 61 pontot az egymással való összevetésben Borsos Tamás (Spartacus HE.) került ki győztesként és szerezte meg ezzel a sorozat harmadik helyét. Az első és második helyezett között is mindösszesen 3 pont különbség döntött. A tavalyi és tavaly előtti bajnok Török Zoltánnak (Elektromosok SHE.)  nem jött össze zsinórban a harmadik elsőség, 65 pontja kevésnek bizonyolult ehhez. A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat 2022. évi győztese versenyző kategóriában Kovács Péter (Elektromosok SHE.) lett 68 ponttal, két szektor 1-sel és egy szektor 2-sel.

Versenysorozat végeredmény:

 • Versenyző kategória:
 1. Kovács Péter - Elektromosok SHE. - 68 pont
 2. Török Zoltán  - Elektromosok SHE. - 65 pont
 3. Borsos Tamás – Spartacus HE. – 61 pont

 

 • Hobbi felnőtt kategória:
 1. Pajtli Tibor
 2. – Spartacus HE. – 75 pont
 3. Pajtli László – Spartacus HE. – 65 pont
 4. Bálint Gábor   - Körmendi Munkás HE. – 58 pont

 

 • Hobbi ifjúsági kategória:
 1. Gersei Milán   - Körmendi Munkás HE. – 75 pont
 2. Vogl Zalán - Spartacus HE.- 54 pont
 3. Bors Ivett - Spartacus HE.- 48 pont

 

A fordulók eredményei megtekinthetőek:

A versenysorozat végeredménye megtekinthető itt:

---

Török Zoltán és Bálint Gábor is megvédte tavalyi bajnoki címét a Vasi Vizeken-Decathlon Sporthorgász Versenysorozat 2021. évi kiírásában

A 2021. esztendőben a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat összes fordulóját sikerült megtartanunk. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte ezt az évet is, melybe az alábbi versenyek számítottak:

 • 2021.05.01. - Vasi Vizeken-Decathlon Kéthatár-tó kupa - Kerkafalva
 • 2021.06.13. - Vasi Vizeken-Decathlon Karát kupa - Gersekarát, Sárvíz-tó
 • 2021.06.20. - Vasi Vizeken-Decathlon Molnári kupa - Püspökmolnári
 • 2021.09.12. - Vasi Vizeken-Decathlon Abért-tó kupa - Lukácsháza, Abért-tó
 • 2021.09.18-19. - Decathlon Megyei Egyéni és Csapatbajnokság - Lukácsháza, Abért-tó

A többfordulós versenysorozatunkban hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában összesen 57, míg a versenyzők között 22 fő indult.

Hobbi kategóriában a megtartott 3 fordulóból minimum 2 fordulón kellett részt venni, hogy  a versenysorozatban értékelhető legyen a horgász eredménye. A megadott 3 fordulón elért 2 legjobb eredmény alapján történt a rangsorolás, azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a harmadik fordulóban elért eredmény döntött.

A felnőtt mezőnyben a korábban már többször győztes, jelenleg is címvédő Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) nyerte az idei bajnokságot meggyőző fölénnyel. A második és harmadik helyen holtverseny állt elő. Kádi Attila (Répcelaki HE.) és Hegedüs József (Kőszegi SHE.) egyaránt  43 ponttal végzett. Ebben az esetben a következő legjobb eredmény döntötte el a helyezési sorrendet. Míg Kádi Attila rendelkezett mind a három fordulóban pontszámmal, addig versenytársa csak 2 versenyen indult, ezért az összevetésben nem volt szükség különösebben számolgatni.

Ifik között Linter Hunor (Répcelaki HE.) nem hagyott szinte semmi esélyt vetélytársainak, magabiztosan nyerte mindhárom fordulót, így ő végzett az összetett rangsor élén. Ezüstérmes ezúttal Gersei Milán (Körmendi Munkás HE.) lett 36 ponttal. Őt követi harmadikként Bors Ivett (Spartacus HE.), aki 33 pontot szorgoskodott össze.

Versenyzőknél 4 verseny került megrendezésre, mivel a megyei Csabatbajnokság a szokásoknak megfelelően két napon zajlott, így összesen 5 fordulóban versenghettek a pecások. A lehetséges 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kellett venni az indulóknak, hogy  a versenysorozatban számítson a sporthorgász eredménye. Az értékelési szisztéma hasonló, mint a másik kategóriában, itt a megadott 5 fordulón elért  3 legjobb eredmény  alapján alakult ki a végső sorrend. Azonos pontszám elérése esetén a negyedik legjobb elért eredmény, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye rangsorol.

A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza elnevezésű versenysorozat 2021. évi győztese versenyző kategóriában Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, aki óriásit hajrázott és a megyei CSB-n elért kiváló eredményeinek köszönhetően megvédte tavaly elhódított címét. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy a tavalyi győzelmét megelőző 5 évben háromszor is a versenysorozat második helyén végzett. 2020-ban aztán megtört a jég és a Felnőtt Megyei Egyéni bajnoki cím mellett, a versenysorozatunk első helyét is sikerült megszerznie. Idén ráadásul ez a bravúr ismét sikerült neki, hiszen a megyei bajnoki címét is megvédte!
A képzeletbeli dobogó második fokára Hajba Gábor (Elektromosok SHE.) állhatott fel, 68 pontjával. Mögötte Varga Bálint (Elektromosok SHE.) végzett 62 ponttal, így a 3. helyezettnek járó serleg őt illeti meg.

Versenysorozat végeredmény:

Versenyző kategória:

 1. Török Zoltán  - Elektromosok SHE. - 75 pont
 2. Hajba Gábor   - Elektromosok SHE. - 68 pont
 3. Varga Bálint   - Elektromosok SHE. - 62 pont

 

Hobbi felnőtt kategória:

 1. Bálint Gábor   - Körmendi Munkás HE. – 50 pont
 2. Kádi Attila     - Répcelaki HE. – 43 pont
 3. Hegedüs József - Kőszegi SHE. – 43 pont

 

Hobbi ifjúsági kategória:

 1. Linter Hunor - Répcelaki HE.- 50 pont
 2. Gersei Milán   - Körmendi Munkás HE. – 36 pont
 3. Bors Ivett - Spartacus HE.- 33 pont

---

Versenyző kategóriában Török Zoltán, míg hobbiban Bálint Gábor lett 2020-ban a vasi vizek legjobb sporthorgásza

A Megyei Egyéni és Csapatbajnoksággal lezárult a 2020. évi Vas megyei versenyszezon Szövetségünk életében. A korona vírus okozta nehézségek ellenére, egy verseny kivételével sikerült megrendeznünk az összes fordulót. Kiegyenlített, sportszerű versenyzés jellemezte ezt az évet is.

Hobbi kategóriában a megtartott 3 fordulóból minimum 2 fordulón kellett részt venni, hogy  a versenysorozatban értékelhető legyen a horgász eredménye. A megadott 3 fordulón elért 2 legjobb eredmény alapján történt a rangsorolás, azonos pontszám elérése esetén a végeredmény megállapításakor a harmadik fordulóban elért eredmény döntött.

Hobbi felnőtt és ifjúsági kategóriában az idei kiírásban összesen 52 fő indult.

Az idősebbeknél, egy korábbi győztes, Bálint Gábor (Körmendi Munkás HE.) lett ismét a bajnok. Második helyen, az ifjúsági kategóriából nemrég "kiöregedő" zalai pecás, Koltai Máté Márk (Kéthatár-tó HE.) végzett. Bronzérmes helyen pontegyenlőséggel végeztek hárman is. A versenykiírás értelmében elért legjobb harmadik eredmény ezúttal Pajtli Lászlónak (Spartacus HE.) kedvezett, aki a 2018. évi bajnoki címe után, most egy harmadik helynek örülhetett.

Ifik között remek hajrával, a mezőny legfiatalabb tagjának Bors Ivettnek (Spartacus HE.) sikerült győzedelmeskednie. Második helyen Tukarcs Balázs Bence (Spartacus HE.), harmadik helyen Sánta Dávid (Körmendi Munkás HE.) végzett.

Versenyző kategóriában minden verseny megrendezésre került, így a lehetséges 5 fordulóból minimum 3 fordulón részt kell venni az indulóknak, hogy  a versenysorozatban számítson a sporthorgász eredménye. Az értékelési szisztéma hasonló, mint a másik kategóriában, itt a megadott 5 fordulón elért  3 legjobb eredmény  alapján alakul ki majd a végső sorrend. Azonos pontszám elérése esetén a negyedik legjobb elért eredmény, további egyenlőség esetén az ötödik forduló eredménye dönt. Ha még így sem dönthető el a végeredmény, akkor a számításba vett fordulókhoz tartozó fogási súlyok alapján számított összfogás volt a mérvadó.

Ebben a kategóriában 36 horgász mérette meg magát az idény során. Az idei megyei versenysorozat győztese, a friss megyei bajnok, Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, aki az elmúlt 5 évben háromszor is az összetett második helyén végzett. A regnáló bajnokként induló Horváth Zsoltnak (Szentgotthárdi HE.), ezúttal be kellett érnie a második hellyel. A dobogó alsó fokára Vámos Attila (Spartacus HE.) ért oda egy kiegyensúlyozott szerepléssel.

A hagyományos év végi díjátadó ünnepség lebonyolítására sajnos nem volt lehetőség a járványügyi helyzet miatt.

---

Szoros verseny volt 2019. évben is a legjobb vasi pecás címekért, melyet versenyző kategóriában Horváth Zsoltnak, míg hobbiban Horváth Sándornak sikerült elnyernie

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár tízedik alkalommal rendezte meg a Vasi Vizeken legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. Az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan körülbelül 50-55 fő indult, a teljes versenysorozatban 138 horgász vett részt. Több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt a túljelentkezés miatt.

Mindkét kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

Versenyző kategóriában ahogy megszokhattuk, szoros küzdelem folyt az év során. Az utolsó forduló előtt még több indulónak is esélye volt a végső győzelemre. Végül a sorozatban élen álló Horváth Zsoltot nem sikerült letaszítani a dobogó felső fokáról, de a második és harmadik helyen nagy csata volt. A két Elektromosos versenyző közül ezúttal a horgász szerencse  Török Zoltánnak kedvezett Tordai Gáborral szemben. Öt forduló után mindketten 68 ponttal álltak. Ebben az esetben a versenykiírás értelmében a negyedik legjobb eredmény döntötte el az ezüst és bronzérem sorsát. Míg Török Zoltánnak ez egy szektor második, addig Tordai Gábornak ez egy szektor hatodik helyezés volt. Így a versenysorozatban 3. helyen Tordai Gábor, a 2. helyen Török Zoltán végzett.

A mezőnyből egyedül Horváth Zsoltnak a Szentgotthárdi HE. versenyzőjének sikerült bezsebelnie három szektorgyőzelmet, melynek köszönhetően az idén őt illeti meg versenyző kategóriában a Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza bajnoki cím.. Zsolt nem csak éles versenykörülmények között csillogtatta meg kiváló horgász tudását, hanem sportemberi nagyságáról is tanúbizonyságot téve, részt vett az októberben megrendezett Integrált Horgásznapon, ahol több horgásztársával együtt segített a fogyatékkal élő emberekkel megismertetni a horgászatot, valamint sikerült egy felejthetetlen élménnyel szebbé varázsolni a sérült embertársaink mindennapjait.

Hobbi felnőtt kategóriában még kiegyenlítettebb volt az élmezőny, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az élen kettős, a bronzérmes helyeken pedig hármas pontegyenlőséggel fejeződött be a sorozat. A harmadik hely sorsa a hármas holtversenynek köszönhetően szintén a negyedik legjobb elért eredmény elve alapján dőlt el. Ez a végén nagyot hajrázó Bálint Gábornak (Körmendi Munkás HE.) ezúttal ”csak” egy 5. helyezést ér. A 4. helyen Pajtli Tibor (Spartacus HE.) végzett, aki az utolsó forduló előtt még holtversenyben vezette a bajnokságot. A bronzérmes végül a Spartacus HE. pecása Borsos Tamás lett, hiszen a negyedik legjobb elért eredménye jobb volt másik két vetélytársánál. A győzelemhez ebben a kategóriában is szükség volt három szektor elsőhelyre.. Erre a bravúrra ketten is képesek voltak, így Pajtli László (Spartacus HE.) és Horváth Sándor (Határőr SHE.) is három alkalommal tudott szektora élén végezni. A kialakult holtversenyben a negyedik legjobb eredmény döntött szintén, mely alapján a címvédő Pajtli Lászlónak az idén  be kellett érnie az ezüstéremmel. A Vasi Vizek Legjobb Sporthorgásza megyei versenysorozat hobbi felnőtt kategóriájának bajnoka Horváth Sándor lett 2019.évben. 

Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazza a Szövetség a legügyesebb pecásokat. A versenysorozat történtében az ide évben indult a legtöbb fiatal versenyző, a különböző versenyeken 19 fiatal vett részt, mely nagyon örömteli számunkra ez előző évek 8-12 fő közötti résztvevő számához viszonyítva.   A fiatalok versenyében sikerült a címvédés, hiszen a 2018-as esztendő bajnoka Misák Norbert (Büki HE.) lett a sorozat ifjúsági győztese idén 65 ponttal, második helyen Varga Marcell (Spartacus HE.) végzett 61 ponttal, tavalyi ezüstérem után Szabados Rebeka (Spartacus HE.) idén a harmadik helyezett lett 42 ponttal.

A versenysorozat végeredménye megtekinthető itt:

--


Varga Bálint és Pajtli László lett 2018-ban a legjobb vasi pecás a felnőttek versenyében

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár kilencedszer rendezte meg a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A hagyományoknak megfelelően Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke évzáró elnökségi ülés keretében hirdette ki az egész éves megmérettetés végeredményét.
A versenysorozatban szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan 50 fő indult, a teljes versenysorozatban 144 horgász vett részt. Több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt a túljelentkezés miatt.  Mindkét kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük.  A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

Versenyző kategóriában minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelem folyt az év során, így ismét az utolsó fordulóra maradt a döntés a végső helyezések sorrendjéről. A versenysorozat záró fordulója után hármas holtverseny alakult ki az élen, a három legeredményesebb versenyszerepléssel szerzett pontokat figyelembe véve. Varga Bálint, Hajba Gábor, Kovács Ákos is 62 ponttal fejezte be a bajnokságot. Ebben az esetben a versenykiírás értelmében a negyedik legjobb eredmény rangsorol.  Ebből a rangsorolásból Kovács Ákos a Büki HE. versenyzője jött ki kissé szerencsétlenül, mivel a legjobb soron következő eredménye egy szektor 6. helyezés volt, másik két vetélytársának viszont egy szektor 4-es és egy szektor 5-ös.

A Vasi Vizeken Legjobb Sporthorgásza megyei versenysorozat Versenyző kategóriájának 2018. évi győztese pedig Varga Bálint az Elektromosok SHE. pecása lett, akinek a negyedik pontszerző versenyen elért eredménye 1 szektorhelyezéssel jobb volt, mint Elektromosos társának Hajba Gábornak. Varga Bálint immár 5. alkalommal végzett a versenysorozat élén!

Hobbi felnőtt kategóriában, az utolsó fordulóra már a leglényegesebb kérdés eldőlt. Pajtli László a Spartacus HE. horgászának első helyét már semmi sem veszélyeztette. Az első négy fordulóból három alkalommal is szektor 1-est horgászva magabiztosan nyerte meg 75 ponttal az idei versenysorozatot kategóriájában. Második helyen Németh Gábor az Ölbői SHE. pecása végzett 61 ponttal, aki szintén szép teljesítményt nyújtva egy szektorgyőzelem mellett, begyűjtött még két szektor második helyezést is. Harmadik helyezett Tamás Attila a szentgotthárdi horgászegyesület tagja lett 58 ponttal. Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazza a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a legügyesebb pecásokat.

A 2018-as esztendőben Misák Norbert a Büki HE. fiatalja lett a sorozat ifjúsági győztese 54 ponttal, második helyen a tavalyi bronzérmes Szabados Rebeka (Spartacus HE.) végzett 48 ponttal, harmadik Sánta Dávid (Körmendi Munkás HE.) lett 31 ponttal. Az eredményhirdetés zárásaként a dobogós versenyzőknek Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át a díjakat.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületének!

2018. évi versenysorozat végeredményei 

A 2018. évben megrendezett versenyek eredményeit kategóriánként összegyűjtöttük és elláttuk a szektor eredményekhez tartozó pontszámokkal. A Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatban az elért pontszámok és az előzetes részeredmények az alábbi linken tölthetőek le:

---

Incze Tamás és Bálint Gábor lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza 2017.évben

Ifjúsági horgászok között Varga Viktor végzett az élen

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége immár nyolcadszor rendezte meg a Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.A hagyományoknak megfelelően Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke az évzáró elnökségi ülés keretében hirdette ki az egész éves megmérettetés végeredményét.

Az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan 50-70 nevező volt, a teljes versenysorozatban közel 150 horgász vett részt. Az idei évadban több alkalommal a verseny előtti napokban már le kellett zárnia az előzetes regisztrációt túljelentkezés miatt, mely egyértelműen mutatja, hogy a versenyhorgászat egyre népszerűbb Vas megyében hobbi és versenyző kategóriában is egyaránt. Mindkét kategóriában a Szövetség által kiírt 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett indulni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele. A versenysorozat részeként a következő helyszíneken voltak a megmérettetések az év során: Kéthatár-tó, Abért I-II. tó, Gersekaráti Sárvíz-tó, Vadása-tó, Ölbői Horgásztó. Mind a felnőtt hobbi, mind a versenyzők számára kiírt kategória a végletekig kiegyenlített volt, csak az utolsó fordulóban dőlt el a helyezések végső sorrendje. 

     

További képek itt elérhetőek >>> 

A versenyzők között Incze Tamás a Kőszegi SHE. horgásza végzett elsőként, köszönhetően többek között a Megyei Bajnokságon való jó szereplésének is, ahol az egyéni összesítésben ezüstérmes lett. A második helyezett mindössze egy pont lemaradással Török Zoltán (Elektromosok SHE.) lett, akinek a tavalyi sorozat összetettbeli harmadik helyezése után, idén egy hellyel sikerült előrébb lépnie a dobogón. A bronzérmes helyet Kovács Péter (Elektromosok SHE.) érte el holtversenyben, de az egész éves kiegyensúlyozott horgászatának eredményeképpen övé lett a harmadik hely. 

           

Hobbi felnőtt kategóriában ketten egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az egész versenyszezon során. Bálint Gábor a Körmendi Munkás HE. versenyzője és Nagy Ferenc a Kéthatár-tó Kerkafalva horgászegyesület tagja azonos pontszámmal, 3-3 szektorgyőzelemmel végzett az élen. Bálint Gábornak a három szektorgyőzelem mellett a negyedik legjobb elért eredménye is szektorgyőzelmet jelentett, addig vetélytársának szektor harmadik helyezése volt. Így a 2017. év Vasi Vizek legjobb sporthorgásza elismerést hobbi felnőtt kategóriában Bálint Gábor érdemelte ki. Bronzérmes helyen Zsankó György a Pannónia HE. pecása végzett egy szektorgyőzelemmel és két szektor hármassal.  Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a legügyesebb utánpótlás pecásokat. Tavalyhoz képest az ifiknél felcserélődött az élen a helyezések sorrendje. Idén Kovács Viktor (Vasvári HE.-Körmendi Munkás HE.) lett a győztes, maga mögé szorítva a tavalyi bajnokot Koltai Mátét (Kéthatár-tó Kerkafalva HE.). Harmadik helyen a Spartacus HE fiatal hölgy versenyzője Szabados Rebeka végzett. Az eredményhirdetés zárásaként a dobogós versenyzőknek Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök adta át a díjakat.

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek és egyesületének!

__________________________________

Negyedszer is Varga Bálint lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza a 2016.évben

Hobbi kategóriába Tancsics Dezső lett az idei bajnok

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hetedszer rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A hagyományoknak megfelelően a megyei versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor a mai napon Vaskeresztesen. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, az egyes fordulók során átlagosan körülbelül 40-45 fő indult, a teljes versenysorozatban 113 horgász vett részt. -kezdte beszédét Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke. A versenysorozat állomásai között volt az idén a Kerkafavi-tó, a Lukácsházi Abért II. tó, a Gersekaráti Sárvíz-tó, és a Vadása-tó. Hobbi és versenyhorgász kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni a sporthorgászoknak, hogy a versenysorozatban értékelve legyen az eredményük. A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.

   

A versenyző kategóriában Varga Bálint, Török Zoltán és Kovács Ákos versenyhorgászok az idei öt versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak a dobogós helyekért. Varga Bálintnak három fordulóban sikerült első helyet szereznie és két fordulóban volt második helyezett. A versenysorozat alatt 22.100 gramm volt a legjobb fogási eredménye az Abért tavon, míg apró halakból a gersekaráti Sárvíz-tavon is sikerült több, mint 20 kg-ot fognia négy óra alatt. Az idei eredményével Varga Bálint már negyedszer lett az év legjobb vasi versenyhorgásza, mely kiváló teljesítményhez külön is gratulált a mai díjkiosztón Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megye Szövetsége elnöke. Kovács Ákos és Török Zoltán azonos pontszámot értek el, de Kovács Ákosnak a versenysorozatba számító negyedik fordulóban jobb egyéni eredményt sikerült elérni, ezért ő lett a második helyezett az összesítésben.

   
A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen, a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban dőltek el Tancsics Dezső, Pajtli Tibor és Tóth Attila sporttársak között. Tancsics Dezső két szektor egyessel és egy második helyezéssel lett a 2016. év legjobb hobbi horgásza, két szektor győzelméhez 14-15 kg-os fogási eredményekre volt szükség. Az ifjúsági korú hobbi horgászok egész éves teljesítményének elismeréseképpen idén ezen kategória legjobbjait is külön díjjal jutalmazta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. Ezzel is ösztönözni szeretnék, hogy a fiatalok minél nagyobb számban induljanak a jövő évi versenyeiken.

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2016. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a gratuláció mellett a Szövetség ügyvezető elnöke Puskás Norbert emléktárgyakat, ajándék éves horgászengedélyt adott át - Seregi Miklós elnökkel közösen - a vasi vizekre.

Végeredmény:

 - Versenyző kategória: I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE 75 pont; II. hely: Kovács Ákos - Büki HE. 68 pont;       III. hely: Török Zoltán - Elektromosok SHE. 68 pont

- Hobbi kategória: I. hely: Tancsics Dezső - Elektromosok SHE. 68 pont; II. hely: Tóth Attila - Körmendi Munkás HE. 60 pont; III. hely: Pajtli Tibor - Spartacus HE. 54 pont

- Ifjúsági hobbi kategória: I. hely: Koltai Máté Márk - Kerkafalvi HE. 68 pont; II. hely: Kovács Viktor - Vasvári HE. 61 pont; III. hely: Kovács Zsolt - Vasvári HE. 58 pont
  

Részletes eredmények:

- Versenyzőkategória >>>

- Hobbi kategória >>>

- Ifjúsági hobbi kategória >>>

 

Ezúton is gratuláunk a helyezetteknek!

-----

 Eddigi eredmények:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Csótár János és Varga Bálint lett a 2015.évben a vasi vizek legjobb sporthorgásza 2015. évben

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége hatodszor rendezte meg versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában.  A hagyományoknak megfelelően a megyei versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor az elmúlt szombaton.   Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, volt forduló, ahol a nevezők száma elérte a 62 főt.   A versenysorozaton  összesen 121 fő horgász vett részt, az egyes fordulókban átlag 3-5 kg  között voltak a fogások, de volt olyan verseny is ahol négy óra alatt 16-18 kg halat kellett fogni az eredményes szerepléshez. A kupasorozat a következő helyszíneken zajlott: Kerkafalvi Kéthatár-tó, Szombathelyi Csónakázó-tó, Abért II. tó, Gersekaráti Sárvíz-tó, Vadása-tó. A versenyző kategóriában a megadott 5 fordulóból minimum 3 fordulón, a hobbi kategóriában megrendezett 6 fordulóból minimum 3 fordulón kellett részt venni, hogy a versenysorozatban értékelve legyen a sporthorgász eredménye.  A nevezési díj nélküli versenysorozaton bárki elindulhatott, de az összesített értékelésbe kizárólag a Vas Megyei Horgász Szövetség tagszervezeteiben lévő tagoknak az eredménye számított bele.  

  

    További képek megtekinthetőek itt >>>

Versenyző kategóriában Varga Bálint (Elektromosok SHE), Magyar László (Elektromosok SHE) és Komáromi Levente (Kőszegi SHE) versenyhorgászok az idei 5 versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak az első helyért, mely kiváló teljesítményekhez külön is gratulált a most szombaton tartott díjátadáson Seregi Miklós a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége elnöke.

   

    További képek megtekinthetőek itt >>>

A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen, a dobogós helyezések csak az utolsó fordulóban dőltek el Csótár János (Kerkaszentkirályi HE.), Hegedüs József  (Pannónia HE) és Kádi Attila (Répcelaki HE)sporttársak között.

    

További képek megtekinthetőek itt >>>

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2015. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a gratuláció mellett a Szövetség  emléktárgyakat és a megye idei legjobb két versenyhorgászának egy-egy ajándék éves területi jegyet is átadott a Szövetségi horgászvizekre Seregi Miklós elnök és Laki László alelnök.

A megye legjobb sporthorgásza címet és a vele járó óriási vándorserleget Varga Bálint sporthorgász immáron  harmadszor nyerte el, melyhez  Puskás Norbert ügyvezető elnök külön is gratulált. Az alábbi rangsor alakult a versenysorozat végére:

Hobbi kategória

I. hely:  Csótár János - Kerkaszentkirályi HE.           

II. hely: Hegedüs József - Pannónia HE.                    

III. hely: Kádi Attila - Répcelaki HE.              

                         

Versenyző kategória

I. hely: Varga Bálint - Elektromosok SHE                  

II. hely: Magyar László - Elektromosok SHE.          

III. hely: Komáromi Levente - Kőszegi SHE.    

        

Részletes eredmények:

 Hobbi kategória >>>                      Versenyző kategória >>>

Ezúton is gratulálunk minden versenyzőnek!

--------------------------------------------------------------------------------------------------  

      Varga Bálint és Günther Graf nyerte a 2014.évi megyei versenysorozatot  

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége ötödször rendezte meg a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza" elnevezésű versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. A Szövetség hagyományainak megfelelően a versenysorozat eredményhirdetésére a decemberi Intéző Bizottsági ülésen került sor pénteken. Seregi Miklós a Vas Megyei Horgász Szövetség elnöke elmondta, hogy örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozatban is szép számmal vettek részt a versenyzők, volt forduló, ahol a nevezők száma elérte a 57 főt.

      

További képek megtekinthetőek itt >>>

A kupasorozat állomásai közül a legtöbb halat idén a Vasi Vizeken - Abért -tó Kupán fogták a horgászok, fejenként az átlag 4,5 kg-ot. Ezen a versenyen Günther Graf osztrák horgásztársunk a Sárviz-Tavi HE  tagja 12.260 gramm halat fogott.  A  profik versenyében Varga Bálint  az őszi Vasi vizeken Kupán több szép pontyot is zsákmányolt és kiváló horgászat eredményeként 20.320 gramm hallal mérlegelt, ezzel az eredménnyel  sikerült nemcsak a versenyt, hanem az idei versenysorozatot - szoros versengésben -  is megnyerni a versenyzői kategóriában. A versenyző kategóriábanVarga Bálint és Komáromi Levente versenyhorgászok az idei 5 versenyzőknek kiírt forduló alatt kiegyenlített teljesítményt nyújtva izgalmas horgászcsatát vívtak az első helyért, ezen kiváló teljesítményekhez külön is gratulálunk. A hobbi horgászok versenyében is szoros eredmény alakult ki az élen. Kovács Béla a Kőszegi HE. tagja és a Gersekaráti HE tagja Günther Graf is kétszer nyerte szektorát, de Günther minden fordulón részt vett, így jobb eredményt tudott elérni az összesítéskor. A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2014. elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzőnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulációja mellett óriási vándor kupát és emléktárgyakat adott át Seregi Miklós elnök és Puskás Norbert ügyvezető elnök.  

 

Versenyző kategória

I. hely: Varga Bálint -Elektromosok SHE - 68 pont

II. hely: Komáromi Levente - Kőszegi HE. -68 pont

III. hely: Paár Tibor - Elektromosok SHE. - 64,5 pont  

Hobbi kategória

I. hely:  Günther Graf - Gersekaráti - Sárvíz-tavi HE. - 50 pont

II. hely: Kovács Béla -Kőszegi HE. - 50 pont

III. hely: Pajtli László Spartacus HE - 43 pont

 

Részletes eredmények letölthetőek az alábbi linkeken:

Megjegyzés: Paár Tibor versenyző hiányzik a csoportképről.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

A 2013.évi versenysorozatot Komáromi Levente és Pajtli László nyerte kategóriájában

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége negyedszer rendezte meg megyei versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. Az idei versenysorozaton is szép számmal vettek részt a horgászok, volt forduló, ahol a nevezők száma elérte a 48 főt.   Az idei versenyfordulók helyszíne volt a Gersekaráti Sárvíz-tó, a  Kerkafalvi Kéthatár-tó, Rába folyó Nicki szakasza. A versenysorozat állomásai közül a legtöbb halat fordulónként az idén a Megyei Egyéni -és Csapatbajnokságon fogták a horgászok. Ezen a versenyen Horváth Balázs a Kőszegi SHE. tagja  fordulónként 11 és 12 kg halat fogott.  Komáromi Levente versenyhorgász az idei öt  versenyzőknek kiírt fordulóból négy alkalommal végzett saját szektorában az első helyen, mely kiváló teljesítményéhez külön is gratulált a Szövetség képviseletében Seregi Miklós elnök az elmúlt pénteken Vaskeresztesen megtartott eredményhirdetésen. A hobbi horgászoknak a legeredményesebb fordulója a Kerkafalvi Kéthatár-tón megrendezett verseny volt, melyen Pajtli László a Spartacus Horgász Egyesület tagja közel 10 kg-os fogással remekelt, aki a versenysorozatot megnyerve ismét egy évig őrizheti a vándorserleget.

   

További képek megtekinthetőek itt >>>

Az idei verseny különlegessége volt, hogy a hobbi kategóriában vasvári ifjúsági horgász lett a versenysorozat harmadik helyezettje. A "Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2013." elnevezésű versenysorozat zárásaként kategóriánként az 1-3. helyezett versenyzői a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége vezetőitől a gratuláció mellett emléktárgyakat vehettek át és a megye idei legjobb két versenyhorgászának ajándék éves területi jegy is átadásra került a Szövetségi horgászvizekre. 

    

Végeredmény:

  

Hobbi kategória:

I. hely:  Pajtli László

Spartacus HE.

37 pont

II. hely: Pajtli Ferenc

Spartacus HE.

33 pont

III. hely: Kovács Zsolt

Vasvári HE

30 pont

  

Versenyző kategória:

I. hely: Komáromi Levente

Kőszegi HE.

75 pont

II. hely: Paár Tibor

Elektromosok SHE

68 pont

III. hely: Horváth Balázs

Kőszegi HE.

62 pont

 

Részletes eredmények letölthetőek az alábbi linkeken:

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Paár Tibor és Pajtli László lett a vasi vizek legjobb sporthorgásza 2012.évben

A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége harmadszor rendezte meg megyei versenysorozatát hobbi és versenyhorgász kategóriában. Örömteli volt látni, hogy az idei versenysorozaton is szép számmal vettek részt a versenyzők. A több fordulós megmérettetés állomásai közül a legtöbb halat a Vasi vizeken - Karát Kupán fogták a horgászok. Ezen a versenyen hobbi kategóriában Pajtli László a Spartacus Horgász Egyesület tagja 13.260 gramm fogással remekelt, míg a versenyzők között Szábár Valentin 12.940 gramm hallal tudott nyerni az Elektromosok SHE színeiben. Az idei versenysorozat érdekessége volt, hogy a versenyző kategóriában az 5 forduló teljesítését követően pont azonosság állt elő az első helyen Paár Tibor és Varga Bálint között. A kialakult  egyenlőség miatt a legtöbb  fogott összsúly alapján kerültek kihirdetésre az eredmények.

       

A Vasi vizek legjobb sporthorgásza 2012. elnevezésű versenysorozat zárásaként a pénteken megtartott Intéző Bizottsági ülésén az 1-3 helyezett versenyzőnek a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége gratulációja mellett Csiszár István elnök és Laki László alelnök kategóriánként emléktárgyakat adott át a sikeres versenyzőknek.

    

       

 

Az idei versenyen az alábbi rangsor alakult ki a dobogón:

 

Hobbi kategória

I. hely:  Pajtli László

Spartacus HE.

100 pont

18540 gramm

II. hely: Kovács Béla

Kőszegi HE.

90 pont

16940 gramm

III. hely: Pajtli Tibor

Spartacus HE.

85 pont

18400 gramm

 

Versenyhorgász kategória

 

I. hely: Paár Tibor

Elektromosok SHE

147,5 pont

33871 gramm

II. hely: Varga Bálint

Elektromosok SHE

147,5 pont

29236 gramm

III. hely: Szábár Valentin

Elektromosok SHE

105 pont

20760 gramm

 

A 2012.évi részletes eredmények megtekinthetőek az alábbi linkeken:

Ezúton is gratulálunk a versenysorozat minden indulójának!

Letölthető dokumentumok
Horgászapró
Közösség
Elérhetőség

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
Cím: 9795 Vaskeresztes 165/4 hrsz.
Tel: +36 94 506 835
Fax: +36 94 506 836
Mobil: +36 70 33 99 703
Email: info@vasivizeken.hu
Web: www.vasivizeken.hu

Időjárás

Szombathely

15.66°  Páratartalom: 92%